Overslaan en naar de inhoud gaan

Opnieuw ree verdronken in Zuid-Willemsvaart

Geplaatst opdonderdag 6 mei 2021 - 10:11

In de Zuid-Willemsvaart in Weert is donderdagochtend een ree verdronken.

Dat meldt nieuwssite Weert de Gekste.

Vrachtwagenchauffeuse
De brandweer werd rond 7:40 uur gealarmeerd door een vrachtwagenchauffeuse die het dier in het water zag drijven bij de Kempenweg. De brandweer kwam ter plaatse, maar dat was te laat. Het dier was door uitputting al verdronken.

Waterschap
Een medewerker van het Waterschap was toevallig in de buurt en bood de brandweerlieden zijn hulp aan. Door middel van een boom en een haak werd het dier naar de kant gehaald en afgedekt met een vuilniszak. De gemeente Weert zal de overleden ree ophalen.

Op 20 april moest de brandweer ook al uitrukken voor reeën in de Zuid-Willemsvaart. Ook toen kwam de hulp voor de dieren te laat.

Lees ook: Reeën verdronken in Zuid-Willemsvaart: brandweer rukt uit

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen