Overslaan en naar de inhoud gaan

Opnieuw recordaantal coronabesmettingen in Limburg

Geplaatst opmaandag 26 oktober 2020 - 15:54

In het afgelopen etmaal zijn er in Limburg 644 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er 223 meer dan vrijdag, wederom een recordaantal.

Dat blijkt uit cijfers van de twee Limburgse GGD’en.

Ziekenhuisopnames
Ook is er in de afgelopen 24 uur vier nieuwe ziekenhuisopnames en één nieuw sterfgeval bekend geworden bij de GGD'en. De persoon kwam uit de gemeente Sittard-Geleen.

Stijging besmettingen
In Venray loopt het hard op. Daar raakten relatief de meeste inwoners besmet: 174,30 besmettingen per 100.000 inwoners. In de gemeente Horst aan de Maas ligt dat aantal lager. Met 113,12 besmettingen per 100.000 inwoners laat de gemeente onder meer Peel en Maas (96,73 besmettingen per 100.000 inwoners), Venlo (96,27 besmettingen per 100.000 inwoners), Bergen (91,71 besmettingen per 100.000 inwoners), Gennep (88,63 besmettingen per 100.000 inwoners) en Nederweert (88,12 besmettingen per 100.000 inwoners) achter zich. In Roerdalen raakten de minste mensen besmet: 4,86 besmettingen per 100.000 inwoners.

Als er naar de absolute getallen wordt gekeken, zijn in Venlo de meeste nieuwe coronabesmettingen gemeld. Daar ligt het aantal op 98. De gemeenten Venray (76), Maastricht (54), Heerlen (52) en Horst aan de Maas (48) volgen.

Coronakaart
In Limburg grijpt corona fors om zich heen. Vorig week werd bekend gemaakt dat het aantal coronabesmettingen blijft oplopen en dat de situatie in Noord- en Midden-Limburg nu 'zeer ernstig' is. In Zuid-Limburg is de situatie 'zorgelijk'.

De cijfers moeten hoe dan ook omlaag. Het kabinet overlegde zondag over de coronacrisis. Als het aantal coronabesmettingen niet daalt, komen er strengere maatregelen in zicht.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen