Overslaan en naar de inhoud gaan

Opnieuw punten voor Robin Frijns in Formule E

Geplaatst opzaterdag 26 januari 2019 - 22:16

Robin Frijns heeft in de derde race in de strijd on het wereldkampioenschap in de Formule-E punten gepakt.

De Maastrichtse coureur van Virgin Audi eindigde in Santiago als vijfde in de race, die door zijn teamgenoot Sam Bird gewonnen werd.

Pole
De Zwitser Sebastian Buemi mocht van pole vertrekken nadat de Braziliaan Di Grassi, de snelste man in de kwalificatie, naar de laatste plaats was teruggezet door een overtreding van het reglement. De Zwitser was die positie in de derde bocht al kwijt.

Jacht
Frijns begon als zestiende aan de race op het Chileense stratencircuit en reed na veertien ronden op de achtste positie. Kort daarna werd de race geneutraliseerd en vond een herstart plaats. De Maastrichtenaar opende de jacht op de top vier, maar moest Edoardo Mortara en Daniel Abt voor zich dulden. Sam Bird lag op kop hield die positie vast tot het einde. Hij werd op de streep gevolgd door Pascal Wehrlein. Derde werd Alexander Sims, die door een tijdstraf uiteindelijk met een zevende plek genoegen moest nemen en zijn podiumplaats aan Daniel Abt moest afstaan.

Vierde

In de strijd om de wereldtitel staat Frijns vierde met 28 punten. Hij heeft 16 punten achterstand op Jerôme d’Ambrosio, die leider is in het klassement.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen