Overslaan en naar de inhoud gaan

Opnieuw punten voor Robin Frijns in Formule E

Geplaatst opzaterdag 26 januari 2019 - 22:16

Robin Frijns heeft in de derde race in de strijd on het wereldkampioenschap in de Formule-E punten gepakt.

De Maastrichtse coureur van Virgin Audi eindigde in Santiago als vijfde in de race, die door zijn teamgenoot Sam Bird gewonnen werd.

Pole
De Zwitser Sebastian Buemi mocht van pole vertrekken nadat de Braziliaan Di Grassi, de snelste man in de kwalificatie, naar de laatste plaats was teruggezet door een overtreding van het reglement. De Zwitser was die positie in de derde bocht al kwijt.

Jacht
Frijns begon als zestiende aan de race op het Chileense stratencircuit en reed na veertien ronden op de achtste positie. Kort daarna werd de race geneutraliseerd en vond een herstart plaats. De Maastrichtenaar opende de jacht op de top vier, maar moest Edoardo Mortara en Daniel Abt voor zich dulden. Sam Bird lag op kop hield die positie vast tot het einde. Hij werd op de streep gevolgd door Pascal Wehrlein. Derde werd Alexander Sims, die door een tijdstraf uiteindelijk met een zevende plek genoegen moest nemen en zijn podiumplaats aan Daniel Abt moest afstaan.

Vierde

In de strijd om de wereldtitel staat Frijns vierde met 28 punten. Hij heeft 16 punten achterstand op Jerôme d’Ambrosio, die leider is in het klassement.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen