Overslaan en naar de inhoud gaan

Opnieuw publieksprijs voor Zuyd: leren lopen met beeldspraak

Geplaatst opdonderdag 14 november 2019 - 21:43

Zuyd Hogeschool heeft ook dit jaar de publieksprijs van de RAAK-award binnengesleept voor een praktijkonderzoek.

Het onderzoek 'De kracht van het onbewuste leren 2.0' kreeg niet alleen de publieksprijs, maar eindigde ook op de tweede plaats bij de vakjury. Dat werd donderdagavond bekendgemaakt in Nieuwegein.

Lees ook: Zuyd wint publieksprijs voor sociale zorgrobots

Leren lopen met beeldspraak
Vorig jaar won de onderwijsinstelling de publieksprijs voor een onderzoek naar sociale zorgrobots. Het winnende onderzoek van dit jaar gaat over het opnieuw aanleren van bewegingen na een beroerte. Zorgverleners leggen bijvoorbeeld vaak in woorden uit wat een patiënt moet doen om weer te leren lopen. Het onderzoek is erop gericht om dat op andere manieren aan te leren, bijvoorbeeld met beeldspraak.

Lees ook: Twee onderzoeken Zuyd Hogeschool genomineerd voor prijs

Spotlight op hbo-onderzoek
De SIA RAAK-award wordt uitgereikt door de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) en is bedoeld voor praktijkgericht onderzoek van hogescholen. Organisatoren willen met die award ook onderzoek van hogescholen een podium geven.

Met de tweede juryprijs kan de hogeschool 5000 euro op haar rekening bijschrijven. De hbo-instelling was ook nog met een 3D-printproject genomineerd voor de award.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
Zuiderse Zomerdeals!

De zomer rijdt ons tegemoet! Hét moment om te profiteren van onze Zuiderse Zomerdeals! Wil jij een uitstekend onderhouden occasion aanschaffen tegen de meest aantrekkelijke prijs? Dat kan!

Met een veelzijdig aanbod occasions bieden wij elke rijder een passende auto. Ook jou.

Schakel in de hoogste versnelling naar onze website en profiteer van de beste Zomerdeals!

Profiteer van de beste Zomerdeals!
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen