Overslaan en naar de inhoud gaan

Opnieuw provinciale bijeenkomst over veilig zwemmen

Geplaatst opvrijdag 7 december 2018 - 21:44

Het provinciebestuur gaat in het voorjaar een bijeenkomst organiseren over veilig zwemmen.

De bijeenkomst is bedoeld voor onder meer zwembadeigenaren, zwemverenigingen, reddingsbrigades en gemeenten. D66-gedeputeerde Hans Teunissen zei dat toe in een statencommissie op aandrang van de SP.

Actiever
SP-statenlid Bianca Lauvenberg pleitte ervoor dat de provincie veel actiever moet worden op het gebied van veilig zwemmen.

Campagne
Tijdens de bijeenkomst moet bekeken worden of een bewustwordingscampagne moet worden opgezet. Die zou er dan moeten komen voor de start van het zwemseizoen. Ook kennis over het (nog) veiliger maken van zwemmen, moet op de conferentie worden gedeeld.

Detectie
In dat verband stelde de SP een onderwaterdetectiesysteem voor. Dat slaat alarm als iemand dreigt te verdrinken.

Kanttekening
Maar gedeputeerde Teunissen wees er meteen op dat zo’n systeem 'hartstikke veel geld' kost. Hij benadrukte ook dat de provincie alleen een bemiddelende en verbindende rol heeft als het gaat om veilig zwemmen, en geen wettelijke taken.

Beperkte belangstelling
Verder wees Teunissen erop dat ook dit jaar - in juli - een bijeenkomst over veilig zwemmen heeft plaatsgevonden, maar dat van alle betrokken partijen toen alleen gemeenten aanwezig waren.

Steun
Van de overige partijen sprak de PVV zich ook uit voor een onderwaterdetectiesysteem en een provinciale campagne over veilig zwemmen. 'Dat is geen overbodige luxe', aldus statenlid Niek van der Loo.

'Geen zaak provincie'
De VVD vindt dat de provincie geen rol heeft bij veilig zwemmen. "Dat is een zaak van gemeenten, school, ouders en zwembaden. De provincie heeft ook geen wettelijk instrument om iets af te dwingen", zei VVD-statenlid Dries Lodewijks.

Kom in actie en steun 'L1 Samen voor de Voedselbank'.
Doneer online een voedselpakket.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen