Overslaan en naar de inhoud gaan

Opnieuw provinciale bijeenkomst over veilig zwemmen

Geplaatst opvrijdag 7 december 2018 - 21:44

Het provinciebestuur gaat in het voorjaar een bijeenkomst organiseren over veilig zwemmen.

De bijeenkomst is bedoeld voor onder meer zwembadeigenaren, zwemverenigingen, reddingsbrigades en gemeenten. D66-gedeputeerde Hans Teunissen zei dat toe in een statencommissie op aandrang van de SP.

Actiever
SP-statenlid Bianca Lauvenberg pleitte ervoor dat de provincie veel actiever moet worden op het gebied van veilig zwemmen.

Campagne
Tijdens de bijeenkomst moet bekeken worden of een bewustwordingscampagne moet worden opgezet. Die zou er dan moeten komen voor de start van het zwemseizoen. Ook kennis over het (nog) veiliger maken van zwemmen, moet op de conferentie worden gedeeld.

Detectie
In dat verband stelde de SP een onderwaterdetectiesysteem voor. Dat slaat alarm als iemand dreigt te verdrinken.

Kanttekening
Maar gedeputeerde Teunissen wees er meteen op dat zo’n systeem 'hartstikke veel geld' kost. Hij benadrukte ook dat de provincie alleen een bemiddelende en verbindende rol heeft als het gaat om veilig zwemmen, en geen wettelijke taken.

Beperkte belangstelling
Verder wees Teunissen erop dat ook dit jaar - in juli - een bijeenkomst over veilig zwemmen heeft plaatsgevonden, maar dat van alle betrokken partijen toen alleen gemeenten aanwezig waren.

Steun
Van de overige partijen sprak de PVV zich ook uit voor een onderwaterdetectiesysteem en een provinciale campagne over veilig zwemmen. 'Dat is geen overbodige luxe', aldus statenlid Niek van der Loo.

'Geen zaak provincie'
De VVD vindt dat de provincie geen rol heeft bij veilig zwemmen. "Dat is een zaak van gemeenten, school, ouders en zwembaden. De provincie heeft ook geen wettelijk instrument om iets af te dwingen", zei VVD-statenlid Dries Lodewijks.

Kom in actie en steun 'L1 Samen voor de Voedselbank'.
Doneer online een voedselpakket.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De Hemalpaort terug op L1 TV
Uitgelicht
De Hemelpaort terug op L1 TV

De eerste Limburgstalige soapserie (uit 2007) komt éénmalig terug op tv.

Café De Hemelpaort is een goedlopend café in het fictieve Limburgse dorp Elsenrade. Op z’n Limburgs: Aelsrao. Een café waar muziek uit de streek altijd centraal heeft gestaan. Jong en oud komen er over de vloer. Mia runt de kroeg met haar oudste zoon Giel. De andere zoon Rick is naar de Randstad vertrokken als zanger. Maar daar komt hij in de problemen. En Sem is een jongen die niets liever wil dan zelf beroemd worden als muzikant. Ricks terugkomst naar Limburg schudt het rustige Elsenrade goed wakker.

Iedere dag om 15:30 op L1 TV
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen