Overslaan en naar de inhoud gaan

Opnieuw protestmars tegen uitzetting Afghaans gezin

Geplaatst opdonderdag 7 december 2017 - 7:09
Foto: L1

In Maastricht wordt aanstaande zondag opnieuw een protestmars gehouden tegen de uitzetting van het Afghaans gezin Rezaie.

Burgerbeweging Stand up for Afghans organiseert de stoet, die om 14:00 uur begint op Plein 1992 en eindigt op de Markt.

Lees ook: Afghaanse familie vecht tegen uitzetting: 'Niet veilig'

Immoreel en onverdedigbaar
De beweging noemt het 'immoreel en onverdedigbaar' dat de regering Afghaanse vluchtelingen blijft uitzetten naar hun land van herkomst. Uit internationale rapporten, onder meer van de Verenigde Naties, blijkt immers dat het daar onveilig is.

Eerdere demonstratie
De uitgeprocedeerde familie Rezaie woont nu twee jaar in Maastricht, maar dreigt dus ook uitgezet te worden. Bij een eerdere demonstratie, op 17 november, betuigden honderden mensen hun steun door met een stoet mee te lopen.

Lees ook: Protest in Maastricht tegen uitzetting Afghaans gezin

Verzet
Eerder stuurde burgemeester Annemarie Penn-te Strake al een brandbrief naar staatssecretaris Harbers om te voorkomen dat het gezin wordt teruggestuurd. Bovendien ging het gezin vorige week naar Den Haag om daar met Tweede Kamerleden in gesprek te gaan over de kwestie en organiseerde zoon Haroon een petitie.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

8 uur editie
's Ochtends op de hoogte van het vroege nieuws. Maandag tot vrijdag rond 8:00 uur in je mailbox.

12 uur editie
Tegen lunchtijd even het belangrijkste nieuws checken? Je krijgt ‘m elke werkdag rond 12:00 uur.

Het laatste Limburgse nieuws

Meest gelezen

Uit eigen keuken
Uitgelicht
Tijd voor Toen is terug!

Tijd voor iets nieuws. Of beter gezegd: iets ouds! Tijd voor Toen is terug, iedere maandag en donderdag een nieuwe aflevering exclusief op L1.nl. Met prachtige beelden uit de rijke Limburgse historie.

Bekijk hier Tijd voor Toen
Uitgelicht
Doneer online een voedselpakket

Ook dit jaar kun je weer online een voedselbankpakket doneren in het kader van de actie 'L1, Samen voor de Voedselbank'. Door online te doneren kunnen er producten worden gekocht voor de Voedselbanken in Limburg. Hiermee help je maar liefst 6000 Limburgers! Je kunt kiezen tussen 3 online pakketten van €10, €25 en €100.

Doneer hier uw online voedselpakket
Uitgelicht
Jouw favoriete liedje in ruil voor jouw actie of donatie

Doe mee met de actie 'L1 Samen voor de Voedselbank'! Van 11 t/m 21 december zetten alle medewerkers van L1 zich weer in om, samen met bedrijven, verenigingen en inwoners van Limburg, zoveel mogelijk voedselpakketten met langhoudbare producten in te zamelen. Help jij mee? Bedenk zelf een actie en meld deze aan op onze website of doneer online een voedselpakket. Makkelijker kan bijna niet... Als dank voor jouw hulp mag je vervolgens ook een verzoekplaatje aanvragen. De dj's van L1 draaien jouw favoriete liedje met plezier!

Meld hier jouw actie voor de voedselbank aan
Uitgelicht
AvondGasten, de talkshow van Limburg

Iedere werkdag met sprankelende gasten aan tafel en verslaggevers in de provincie. Over politiek, sport, kunst, cultuur, economie en maatschappelijke onderwerpen. AvondGasten is om 17:55 live op L1 TV en wordt herhaald om 20:55 en 22:55 uur.
Presentatie: Fabienne Nijsten, Sanders Kleikers en Kirsten Paulus

AvondGasten, elke werkdag op L1 TV
Uitgelicht
Haal de beste buuttes bij je in huis!

In aanloop naar het 55-jarig jubileum van de Limburgse Vereniging van Karnavalsartiesten (LVKA) is deze nieuwe dvd van de Groot Limburgse Buuttekampioenschappen gemaakt.
In samenwerking met L1 is een dvd samengesteld met daarop de winnende buuttes van de jaren 2010, 2011 en 2012 (met o.a. Fer Naus, Harold Schroijen, Har Daniels en Ger Frenken).
Een DVD mét lachgarantie!

Bestel nu de DVD in de L1 Shop