Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Opnieuw protestmars tegen uitzetting Afghaans gezin

Geplaatst opdonderdag 7 december 2017 - 7:09

In Maastricht wordt aanstaande zondag opnieuw een protestmars gehouden tegen de uitzetting van het Afghaans gezin Rezaie.

Burgerbeweging Stand up for Afghans organiseert de stoet, die om 14:00 uur begint op Plein 1992 en eindigt op de Markt.

Lees ook: Afghaanse familie vecht tegen uitzetting: 'Niet veilig'

Immoreel en onverdedigbaar
De beweging noemt het 'immoreel en onverdedigbaar' dat de regering Afghaanse vluchtelingen blijft uitzetten naar hun land van herkomst. Uit internationale rapporten, onder meer van de Verenigde Naties, blijkt immers dat het daar onveilig is.

Eerdere demonstratie
De uitgeprocedeerde familie Rezaie woont nu twee jaar in Maastricht, maar dreigt dus ook uitgezet te worden. Bij een eerdere demonstratie, op 17 november, betuigden honderden mensen hun steun door met een stoet mee te lopen.

Lees ook: Protest in Maastricht tegen uitzetting Afghaans gezin

Verzet
Eerder stuurde burgemeester Annemarie Penn-te Strake al een brandbrief naar staatssecretaris Harbers om te voorkomen dat het gezin wordt teruggestuurd. Bovendien ging het gezin vorige week naar Den Haag om daar met Tweede Kamerleden in gesprek te gaan over de kwestie en organiseerde zoon Haroon een petitie.

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Bekijk ons Pinkpop-fotoalbum

Geniet terug van de 1e en 2e Pinkpopdag in ons album. Beelden van vandaag worden gedurende de dag geplaatst. Heb jij ook beelden, stuur ze ons dan toe.

Pinkpop-fotoalbum
Advertentie

Limburgs_kampioenschap_latje_trap

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Bekijk ons Pinkpop-fotoalbum

Geniet terug van de 1e en 2e Pinkpopdag in ons album. Beelden van vandaag worden gedurende de dag geplaatst. Heb jij ook beelden, stuur ze ons dan toe.

Pinkpop-fotoalbum
Uitgelicht
Limburgs Kampioenschap Latje Trap

L1 organiseert deze zomer in samenwerking met Moonen Movies het Limburgs Kampioenschap Latje Trap. Hierbij is het doel om het vaakst de lat te raken vanaf verschillende afstanden. Schop jij het tot de finale in het stadion van één van de Limburgse profclubs? Schrijf je dan in voor een van de onderstaande voorronden verspreid door de provincie.

Schrijf je in voor het LK Latje Trap
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 7 juli bij L1

Limburg is dé wielerprovincie van Nederland. En ook de mooiste provincie. Dat gaan we combineren tijdens de Tour de France. We gaan dan de provincie in met Tour de L1mbourg. Iedere dag is er vanaf 17:50 uur een sfeervol wielerprogramma vanuit een andere Limburgse plaats te zien, live op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties

Meest gelezen