Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Opnieuw protestmars tegen uitzetting Afghaans gezin

Geplaatst opdonderdag 7 december 2017 - 7:09

In Maastricht wordt aanstaande zondag opnieuw een protestmars gehouden tegen de uitzetting van het Afghaans gezin Rezaie.

Burgerbeweging Stand up for Afghans organiseert de stoet, die om 14:00 uur begint op Plein 1992 en eindigt op de Markt.

Lees ook: Afghaanse familie vecht tegen uitzetting: 'Niet veilig'

Immoreel en onverdedigbaar
De beweging noemt het 'immoreel en onverdedigbaar' dat de regering Afghaanse vluchtelingen blijft uitzetten naar hun land van herkomst. Uit internationale rapporten, onder meer van de Verenigde Naties, blijkt immers dat het daar onveilig is.

Eerdere demonstratie
De uitgeprocedeerde familie Rezaie woont nu twee jaar in Maastricht, maar dreigt dus ook uitgezet te worden. Bij een eerdere demonstratie, op 17 november, betuigden honderden mensen hun steun door met een stoet mee te lopen.

Lees ook: Protest in Maastricht tegen uitzetting Afghaans gezin

Verzet
Eerder stuurde burgemeester Annemarie Penn-te Strake al een brandbrief naar staatssecretaris Harbers om te voorkomen dat het gezin wordt teruggestuurd. Bovendien ging het gezin vorige week naar Den Haag om daar met Tweede Kamerleden in gesprek te gaan over de kwestie en organiseerde zoon Haroon een petitie.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Recordopbrengst L1 Samen voor de Voedselbank!

Limburg, wat een warmte! Bedankt allemaal! 346.971 producten voor L1 Samen voor de Voedselbank!

En je kunt nog steeds online een voedselpakket doneren. Dat kan t/m 31 december.

Doneer hier online
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Nieuw op L1 TV: Talent & Co

Het nieuwe tv-programma op L1 volgde een klein jaar vijf jonge Limburgse talenten op hun weg naar de verwezenlijking van hun artistieke droom. In de afsluitende aflevering van Talent & Co mogen kandidaten Fabiënne, Sino, Lotte, Pim en Tijn zich aan een volle zaal presenteren.

Iedere woensdag, zaterdag en zondag op L1 TV.

Bekijk hier de afleveringen
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen