Overslaan en naar de inhoud gaan

Opnieuw problemen voor cultureel centrum in Heythuysen

Geplaatst opdonderdag 16 april 2015 - 20:06

Na recent nog een investeringssubsidie van 90.000 euro te hebben ontvangen van de gemeente Leudal, verkeert cultureel centrum De Bombardon in Heythuysen opnieuw in zwaar weer.

Het stichtingsbestuur bevestigt dat De Bombardon met grote financiële problemen kampt, maar wil geen toelichting geven 'omdat de zaak onder de rechter is'.

Faillisement
Of dit betekent dat er een faillissement is aangevraagd, wil het bestuur niet zeggen. De bedrijfsleider verwacht op korte termijn een bankroet.

Bezoekerscijfers
De Bombardon heeft sinds de opening in 2011 te maken met lage bezoekerscijfers en een gebrek aan inkomsten. Bovendien vervalt vanaf volgend jaar de gemeentelijke exploitatiesubsidie. Leudal investeerde in december nog 90.000 euro. Een jaar eerder trok de gemeente ook al de beurs om een tekort van 79.000 euro weg te werken.

Op de hoogte
Wethouder John van den Beuken zegt op de hoogte te zijn van de problemen, maar wil niet uitleggen wat er concreet aan de hand is omdat het volgens hem een zaak van de stichting is die over de exploitatie gaat. Gemeenteraadsleden zeggen niet van de situatie op de hoogte te zijn.

Lees ook: Ambtelijke blunder komt Leudal duur te staan.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

ontmoetingscentrum mfa gemeenschapshuis
Weer een dorpshuis in Leudal op kiepen
Ambtelijke blunder komt Leudal duur te staan
Bombardon Heythuysen vraagt faillissement aan
Bombardon Heythuysen failliet verklaard
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen