Overslaan en naar de inhoud gaan

Opnieuw politieagent verwond: gevluchte dader gepakt

Geplaatst opdonderdag 12 september 2019 - 21:58

Een politieagent is donderdag gewond geraakt toen hij een winkeldief wilde boeien en door de man achterover werd geslagen.

De motoragent kwam daardoor ten val en verwondde zijn hand. Het gaat 'gelukkig goed' met de politieman, meldt de politie op Facebook.

Handboeien
De agent, die deel uitmaakt van de verkeerspolitie, assisteerde in Geleen collega's die op zoek waren naar een winkeldief. Toen de motoragent de vermoedelijke winkeldief zag lopen, poogde hij die aan te houden. Op het moment dat de agent de handboeien om wilde doen bij de man, verkocht die hem een klap.

Zoektocht
De winkeldief, die twee gereedschapskisten had ontvreemd, nam daarop voor de tweede keer de benen. Na een zoektocht kon de politie hem uiteindelijk alsnog aanhouden.

Lees ook: Limburgse agenten vaak slachtoffer van geweld

Limburgse agenten vaak slachtoffer
Het is niet voor het eerst in de afgelopen weken dat een politieagent met geweld te maken krijgt. Limburgse politieagenten blijken in vergelijking met collega's elders in het land relatief vaak het slachtoffer van geweld of belediging. Afgezet tegen het aantal inwoners van de provincie komt het neer op 4,4 meldingen van geweldsincidenten per 1000 inwoners. Alleen in de regio's Den Haag en Rotterdam (4,5 per 1000 inwoners) ligt dat cijfer hoger.

Klimmen en Kerkrade
In Klimmen werd op woensdag 4 september een motoragent aangevallen door twee verdachten na een reguliere verkeerscontrole. Hij werd geschopt en geslagen en de mannen namen zijn portofoon af. Een agent uit Kerkrade raakte onlangs gewond nadat hij door een arrestant werd aangevallen in een cellencomplex. De landelijke politiechef Erik Akerboom eist inmiddels een taser voor alle agenten op straat. Ook de Limburgse korpschef pleit voor de invoering van het stroomstootwapen.

Lees ook: Mishandeling agent: 'Daders namen zijn portofoon af'

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen