Overslaan en naar de inhoud gaan

Opnieuw politieagent verwond: gevluchte dader gepakt

Geplaatst opdonderdag 12 september 2019 - 21:58

Een politieagent is donderdag gewond geraakt toen hij een winkeldief wilde boeien en door de man achterover werd geslagen.

De motoragent kwam daardoor ten val en verwondde zijn hand. Het gaat 'gelukkig goed' met de politieman, meldt de politie op Facebook.

Handboeien
De agent, die deel uitmaakt van de verkeerspolitie, assisteerde in Geleen collega's die op zoek waren naar een winkeldief. Toen de motoragent de vermoedelijke winkeldief zag lopen, poogde hij die aan te houden. Op het moment dat de agent de handboeien om wilde doen bij de man, verkocht die hem een klap.

Zoektocht
De winkeldief, die twee gereedschapskisten had ontvreemd, nam daarop voor de tweede keer de benen. Na een zoektocht kon de politie hem uiteindelijk alsnog aanhouden.

Lees ook: Limburgse agenten vaak slachtoffer van geweld

Limburgse agenten vaak slachtoffer
Het is niet voor het eerst in de afgelopen weken dat een politieagent met geweld te maken krijgt. Limburgse politieagenten blijken in vergelijking met collega's elders in het land relatief vaak het slachtoffer van geweld of belediging. Afgezet tegen het aantal inwoners van de provincie komt het neer op 4,4 meldingen van geweldsincidenten per 1000 inwoners. Alleen in de regio's Den Haag en Rotterdam (4,5 per 1000 inwoners) ligt dat cijfer hoger.

Klimmen en Kerkrade
In Klimmen werd op woensdag 4 september een motoragent aangevallen door twee verdachten na een reguliere verkeerscontrole. Hij werd geschopt en geslagen en de mannen namen zijn portofoon af. Een agent uit Kerkrade raakte onlangs gewond nadat hij door een arrestant werd aangevallen in een cellencomplex. De landelijke politiechef Erik Akerboom eist inmiddels een taser voor alle agenten op straat. Ook de Limburgse korpschef pleit voor de invoering van het stroomstootwapen.

Lees ook: Mishandeling agent: 'Daders namen zijn portofoon af'

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Overzicht
De Hemalpaort terug op L1 TV
Uitgelicht
De Hemelpaort terug op L1 TV

De eerste Limburgstalige soapserie (uit 2007) komt éénmalig terug op tv.

Café De Hemelpaort is een goedlopend café in het fictieve Limburgse dorp Elsenrade. Op z’n Limburgs: Aelsrao. Een café waar muziek uit de streek altijd centraal heeft gestaan. Jong en oud komen er over de vloer. Mia runt de kroeg met haar oudste zoon Giel. De andere zoon Rick is naar de Randstad vertrokken als zanger. Maar daar komt hij in de problemen. En Sem is een jongen die niets liever wil dan zelf beroemd worden als muzikant. Ricks terugkomst naar Limburg schudt het rustige Elsenrade goed wakker.

Iedere dag om 15:30 op L1 TV
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen