Overslaan en naar de inhoud gaan

Opnieuw politieagent verwond: gevluchte dader gepakt

Geplaatst opdonderdag 12 september 2019 - 21:58

Een politieagent is donderdag gewond geraakt toen hij een winkeldief wilde boeien en door de man achterover werd geslagen.

De motoragent kwam daardoor ten val en verwondde zijn hand. Het gaat 'gelukkig goed' met de politieman, meldt de politie op Facebook.

Handboeien
De agent, die deel uitmaakt van de verkeerspolitie, assisteerde in Geleen collega's die op zoek waren naar een winkeldief. Toen de motoragent de vermoedelijke winkeldief zag lopen, poogde hij die aan te houden. Op het moment dat de agent de handboeien om wilde doen bij de man, verkocht die hem een klap.

Zoektocht
De winkeldief, die twee gereedschapskisten had ontvreemd, nam daarop voor de tweede keer de benen. Na een zoektocht kon de politie hem uiteindelijk alsnog aanhouden.

Lees ook: Limburgse agenten vaak slachtoffer van geweld

Limburgse agenten vaak slachtoffer
Het is niet voor het eerst in de afgelopen weken dat een politieagent met geweld te maken krijgt. Limburgse politieagenten blijken in vergelijking met collega's elders in het land relatief vaak het slachtoffer van geweld of belediging. Afgezet tegen het aantal inwoners van de provincie komt het neer op 4,4 meldingen van geweldsincidenten per 1000 inwoners. Alleen in de regio's Den Haag en Rotterdam (4,5 per 1000 inwoners) ligt dat cijfer hoger.

Klimmen en Kerkrade
In Klimmen werd op woensdag 4 september een motoragent aangevallen door twee verdachten na een reguliere verkeerscontrole. Hij werd geschopt en geslagen en de mannen namen zijn portofoon af. Een agent uit Kerkrade raakte onlangs gewond nadat hij door een arrestant werd aangevallen in een cellencomplex. De landelijke politiechef Erik Akerboom eist inmiddels een taser voor alle agenten op straat. Ook de Limburgse korpschef pleit voor de invoering van het stroomstootwapen.

Lees ook: Mishandeling agent: 'Daders namen zijn portofoon af'

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen