Overslaan en naar de inhoud gaan

Opnieuw politieagent verwond: gevluchte dader gepakt

Geplaatst opdonderdag 12 september 2019 - 21:58

Een politieagent is donderdag gewond geraakt toen hij een winkeldief wilde boeien en door de man achterover werd geslagen.

De motoragent kwam daardoor ten val en verwondde zijn hand. Het gaat 'gelukkig goed' met de politieman, meldt de politie op Facebook.

Handboeien
De agent, die deel uitmaakt van de verkeerspolitie, assisteerde in Geleen collega's die op zoek waren naar een winkeldief. Toen de motoragent de vermoedelijke winkeldief zag lopen, poogde hij die aan te houden. Op het moment dat de agent de handboeien om wilde doen bij de man, verkocht die hem een klap.

Zoektocht
De winkeldief, die twee gereedschapskisten had ontvreemd, nam daarop voor de tweede keer de benen. Na een zoektocht kon de politie hem uiteindelijk alsnog aanhouden.

Lees ook: Limburgse agenten vaak slachtoffer van geweld

Limburgse agenten vaak slachtoffer
Het is niet voor het eerst in de afgelopen weken dat een politieagent met geweld te maken krijgt. Limburgse politieagenten blijken in vergelijking met collega's elders in het land relatief vaak het slachtoffer van geweld of belediging. Afgezet tegen het aantal inwoners van de provincie komt het neer op 4,4 meldingen van geweldsincidenten per 1000 inwoners. Alleen in de regio's Den Haag en Rotterdam (4,5 per 1000 inwoners) ligt dat cijfer hoger.

Klimmen en Kerkrade
In Klimmen werd op woensdag 4 september een motoragent aangevallen door twee verdachten na een reguliere verkeerscontrole. Hij werd geschopt en geslagen en de mannen namen zijn portofoon af. Een agent uit Kerkrade raakte onlangs gewond nadat hij door een arrestant werd aangevallen in een cellencomplex. De landelijke politiechef Erik Akerboom eist inmiddels een taser voor alle agenten op straat. Ook de Limburgse korpschef pleit voor de invoering van het stroomstootwapen.

Lees ook: Mishandeling agent: 'Daders namen zijn portofoon af'

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen