Overslaan en naar de inhoud gaan

Opnieuw poging uitbreiden varkensbedrijf Sevenum

Geplaatst opvrijdag 11 september 2015 - 13:34

Na twee eerdere mislukte pogingen zet varkensbedrijf Van de Goor aan de Hazenhorstweg in Sevenum het plan om uit te breiden met 1800 varkens door.

De gemeente Horst aan de Maas verleent toestemming voor de bouw van een nieuwe stal en luchtwasser.

Raad van State
De uitbreidingsplannen werden in 2008 en begin 2014 verhinderd door de Raad van State. In 2008 vernietigde de hoogste bestuursrechter de door de voormalige gemeente Sevenum verleende milieuvergunning.

Stankoverlast
Daarna zou uitbreiding volgens Horst aan de Maas wel kunnen door het bouwblok van de stal te draaien. De Raad van State vond echter dat het bedrijf daardoor nog steeds in een extensiveringsgebied ligt. En in die vlakbij de natuur gelegen gebieden mogen intensieve veehouderijen niet uitbreiden. De rechtszaken werden aangespannen door omwonenden die vrezen voor stankoverlast.

Voldoet aan de regels
De huidige uitbreidingsplannen zijn volgens Horst aan de Maas toegestaan omdat die binnen het huidige geldende bestemmingsplan passen. Het gemeentebestuur gaat daarmee in tegen de wens van de gemeenteraad. Die sprak begin 2014 uit dat op de bewuste percelen Hazenhorstweg 1 en 3 in de toekomst geen ruimte is voor uitbreiding van intensieve veehouderij. Dit gezien de ligging bij natuurgebied De Elsbeemden. Het college van B & W stelt dat ze niet naar de gemeenteraad kan luisteren omdat de huidige aanvraag aan de regels voldoet.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Clustering varkensbedrijf in Sevenum
Besmettelijke varkensziekte bereikt Noord-Limburg
Megastal Grubbenvorst wil dit jaar nog gaan bouwen
Start bouw paardencentrum Sevenum
Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen