Overslaan en naar de inhoud gaan

Opnieuw peperdure renfietsen gestolen in Valkenburg

Geplaatst opzondag 17 juni 2018 - 18:56

Een groep wielrenners is zondagmorgen vroeg in Valkenburg voor tienduizenden euro's gedupeerd door de diefstal van zes peperdure renfietsen.

"Als je ziet hoe de dieven de bewakingscamera's van het hotel hebben omzeild en hoeveel moeite ze hebben gedaan om de fietsen mee te nemen, dan kun je haast niet anders concluderen dan dat ze doelbewust te werk zijn gegaan", vertelt Leslie Keijzer, een van de gedupeerden.

Evenementen
Valkenburg en omgeving wordt al jarenlang geplaagd door dieven die het gemunt hebben op dure racefietsen. Meestal slaan ze toe rond grote wielerevenementen, maar ook tijdens rustigere weekends zijn de fietsen dus niet veilig. "De totale waarde van onze fietsen is om en nabij de 25.000 euro. Ik zelf had een fiets die meer dan 10.000 euro waard is", voegt Keijzer toe.

Lees ook: Amstel Gold-koorts slaat weer toe, fietsendieven ook

Vastgeketend
De wielrenners waren zaterdag naar het Heuvelland gereden voor een eerste tochtje. Na de rit werden de fietsen vastgeketend in het busje van de groep, dat geparkeerd stond op de parkeerplaats van een hotel in Broekhem, Valkenburg.

Een van de zes uit een busje gestolen renfietsen
Foto: Leslie Keijzer

Leeggeroofd
"Toen we zondagmorgen opstonden zagen we dat de bus was leeggeroofd. Het gereedschap uit de bus lag over de parkeerplaats", aldus Keijzer. De inbreker waren binnengekomen door een gat in het hek van de parkeerplaats te knippen. "Daardoor waren ze niet te zien op bewakingsbeelden."

Bureau dicht
Een poging om aangifte te doen van de diefstal strandde op een 's zondags gesloten politiebureau in Valkenburg en een telefoniste bij het politienummer die aanraadde via internet aangifte te doen. "Je begrijpt dat we er toen wel genoeg van hadden. We zijn in de bus gestapt en naar huis gereden, om thuis online aangifte te doen."

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Jouw videoboodschap op L1 TV.

Stuur je zelfgemaakte video via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

Overzicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Uitgelicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV

Wie wil jij een hart onder de riem steken? Stuur je filmpje naar L1 TV via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

De videoboodschappen worden gedurende de hele dag op L1 TV uitgezonden.

Voor je opa, oma, familie of vrienden...
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
AvondGasten: corona in Limburg
Uitgelicht
AvondGasten: corona in Limburg

L1 gaat in samenwerking met Zuyderland en andere Limburgse zorginstellingen een extra programma uitzenden waarbij we ingaan op vragen rond het coronavirus.

Er zullen medische experts aanschuiven antwoord geven op de belangrijkste zaken in de bestrijding van het virus. Daarbij geven ze ook preventietips, lichten ze maatregelen toe in hun eigen instellingen en beantwoorden ze de belangrijkste vragen van de kijkers.

Iedere avond om 18:00 op L1 TV, met een herhaling om 21:00.

Stel hier je vraag over corona
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen