Overslaan en naar de inhoud gaan

Opnieuw onderzoek naar incident op Chemelot-terrein

Geplaatst opwoensdag 13 juni 2018 - 18:02

De Onderzoeksraad voor Veiligheid doet onderzoek naar een ammoniaklek op chemieterrein Chemelot in Sittard-Geleen.

Op donderdag 31 mei kwam er een grote hoeveelheid ammoniak vrij tijdens het opstarten van een melaminefabriek. Verschillende mensen die op het terrein aan het werk waren kregen ademhalingsproblemen. Eén van hen moest voor controle naar het ziekenhuis.

De bedrijfsbrandweer van Chemelot zette na de lekkage waterschermen in om verdere verspreiding van ammoniak te voorkomen.

Lees ook: Ammoniaklek bij Chemelot: medewerker naar ziekenhuis

Standaard onderzoek
"Dit soort onderzoeken is standaard bij dergelijke incidenten", zegt een woordvoerder van de Onderzoeksraad. "Na een melding van zo'n voorval gaan we bekijken wat er precies aan de hand was."

Het onderzoek naar dit lek staat los van het grote onderzoek naar een reeks incidenten op het Chemelot-terrein. Dat onderzoek begon in februari 2017, nadat er op het industrieterrein verschillende voorvallen waren.

Beheersing
De Onderzoeksraad wil via het onderzoek achterhalen hoe de beheersing van veiligheid op Chemelot is georganiseerd, zowel bij de afzonderlijke bedrijven als op het overkoepelende niveau van Chemelot. De resultaten van dat onderzoek worden volgende week donderdag gepresenteerd.

Lees ook: Onderzoeksraad presenteert rapport over veiligheid Chemelot

Zes incidenten
Eerder deed de Onderzoeksraad voor Veiligheid ook al onderzoek naar zes andere incidenten op het terrein. De uitkomsten van die onderzoeken worden in het onderzoeksrapport meegenomen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen