Overslaan en naar de inhoud gaan

Opnieuw natuurbrand in Griendtsveen: 'Klein brandje'

Geplaatst opvrijdag 24 april 2020 - 13:04

De brandweer is vrijdagmiddag uitgerukt voor een natuurbrand in Griendtsveen.

Het is volgens een woordvoerder van de brandweer nog niet duidelijk of het een brand op een nieuwe locatie is, of dat de Peelbrand opnieuw is opgelaaid. De brand was om 13:30 uur onder controle. De Limburgse brandweer heeft bij de bestrijding samengewerkt met korpsen uit Noord-Brabant en met Staatsbosbeheer.

Klein brandje
"Het is een klein brandje", geeft de woordvoerder aan. De brandweer is met enkele blusvoertuigen ter plaatse om het vuur te bestrijden. De brandweer is rond 12:30 uur opgeroepen om de brand te blussen aan de Helenaveenseweg. In de buurt van deze weg is afgelopen dagen door de brandweer ook een zogeheten stoplijn aangelegd om de natuurbrand in te dammen.

Advies
De Veiligheidsregio Limburg-Noord gaf vrijdagochtend nog het advies om de ramen en deuren gesloten te houden en om ventilatiesystemen uit te zetten. Bij het nablussen van de brand, de grootste natuurbrand van de afgelopen 40 jaar, is rookoverlast ontstaan in met name Meijel, Panningen, Beringe, Grashoek en Sevenum.

Lees ook: Rookoverlast nablussen Peelbrand: ramen en deuren dicht

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen