Overslaan en naar de inhoud gaan

Opnieuw mini-vrachtvlucht van Maastricht naar Luik

Geplaatst opdonderdag 27 augustus 2020 - 22:45

Nadat er eind vorig jaar tot in de Tweede Kamer ophef ontstond over vrachtvluchten tussen Maastricht Aachen Airport en Bierset bij Luik, heeft donderdagavond opnieuw een Boeing 747 de kleine 40 kilometer tussen de twee vliegvelden gevlogen.

Vlucht ABD4797 van Astral Aviation was precies 16 minuten onderweg.

Niet voor het eerst
Het is niet voor het eerst dat deze maatschappij dat korte vluchtje vliegt. Op 21 augustus vloog hetzelfde toestel ook al van Maastricht naar Luik, om de volgende dag door te vliegen naar Barbados. De Boeing is eigendom van de Keniaanse maatschappij Astral Aviation en is verhuurd aan een IJslandse vervoerder.

Vlucht Maastricht Aachen Airport-Luik 27 aug 2020
Afbeelding: Flightradar24

Geluid
Waarom het vliegtuig de korte vlucht maakte is nog niet duidelijk. Verleden jaar vloog Qatar Airways regelmatig van Maastricht naar Luik, omdat die laatste luchthaven een langere start- en landingsbaan heeft. Daardoor kunnen de toestellen vanuit Luik met een zwaardere belading vertrekken. De 2750 meter lange baan van Maastricht Aachen Airport mag namelijk niet over de volledige lengte gebruikt worden, uit vrees voor geluidsoverlast.

Kamervragen
Over de minivluchten van Qatar Airways werden in november vorig jaar kamervragen gesteld door coalitiepartijen CDA, D66 en ChristenUnie. Kort daarna hield Qatar er ook mee op.

Lees ook: Geen zevenminutenvluchten meer vanaf vliegveld Beek

Tour de L1mbourg vanaf zaterdag op L1 TV. Iedere dag vanuit een andere Limburgse gemeente.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen