Overslaan en naar de inhoud gaan

Opnieuw mini-vrachtvlucht van Maastricht naar Luik

Geplaatst opdonderdag 27 augustus 2020 - 22:45

Nadat er eind vorig jaar tot in de Tweede Kamer ophef ontstond over vrachtvluchten tussen Maastricht Aachen Airport en Bierset bij Luik, heeft donderdagavond opnieuw een Boeing 747 de kleine 40 kilometer tussen de twee vliegvelden gevlogen.

Vlucht ABD4797 van Astral Aviation was precies 16 minuten onderweg.

Niet voor het eerst
Het is niet voor het eerst dat deze maatschappij dat korte vluchtje vliegt. Op 21 augustus vloog hetzelfde toestel ook al van Maastricht naar Luik, om de volgende dag door te vliegen naar Barbados. De Boeing is eigendom van de Keniaanse maatschappij Astral Aviation en is verhuurd aan een IJslandse vervoerder.

Vlucht Maastricht Aachen Airport-Luik 27 aug 2020
Afbeelding: Flightradar24

Geluid
Waarom het vliegtuig de korte vlucht maakte is nog niet duidelijk. Verleden jaar vloog Qatar Airways regelmatig van Maastricht naar Luik, omdat die laatste luchthaven een langere start- en landingsbaan heeft. Daardoor kunnen de toestellen vanuit Luik met een zwaardere belading vertrekken. De 2750 meter lange baan van Maastricht Aachen Airport mag namelijk niet over de volledige lengte gebruikt worden, uit vrees voor geluidsoverlast.

Kamervragen
Over de minivluchten van Qatar Airways werden in november vorig jaar kamervragen gesteld door coalitiepartijen CDA, D66 en ChristenUnie. Kort daarna hield Qatar er ook mee op.

Lees ook: Geen zevenminutenvluchten meer vanaf vliegveld Beek

Tour de L1mbourg vanaf zaterdag op L1 TV. Iedere dag vanuit een andere Limburgse gemeente.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Week van de Topvrouwen bij L1

Op donderdag 22 april wordt bekend wie de nieuwe Topvrouw van Limburg 2020-2021 is. Dat gebeurt tijdens een speciale live-uitzending van L1 vanuit de Muziekgieterij in Maastricht.

De finalisten zijn de Venlose advocaat Hayat Barrahmun (Boels Zanders Advocaten), Maria Jacobs (CEO van het Maastrichtse bestralingsinstituut Maastro) en Esther Paulus-Maalsté (storemanager van De Bijenkorf Maastricht). Het drietal is door een onafhankelijke jury uit een groot aantal kandidaten gekozen.

Stem nu: wie wordt de Topvrouw Limburg 2020-2021?
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen