Overslaan en naar de inhoud gaan

Opnieuw miljoenenfraude bij woningcorporatie Vestia

Geplaatst opwoensdag 17 juni 2020 - 9:14

Woningcorporatie Vestia, dat ook actief was in zeven Limburgse gemeenten, is opnieuw voor vele miljoenen gedupeerd door frauderende medewerkers.

Dat bevestigt een woordvoerder van Vestia aan De Telegraaf.

Volgens de krant is er met de uitbesteding van het onderhoud aan huurwoningen flink gefraudeerd. Het zou gaan om huizen in de regio Rotterdam. Voor zover bekend is het voormalige vastgoed van Vestia in de gemeenten Gulpen-Wittem, Leudal, Meerssen, Mook en Middelaar, Roerdalen, Vaals en Venlo niet betrokken in het schandaal.

Omkopingszaak
Twee medewerkers van Vestia ontvingen smeergeld van zo'n veertig onderhoudsbedrijven. Toen de omkopingszaak aan het licht kwam, is het corrupte tweetal ontslagen. De bedrijven worden door justitie als verdachten beschouwd.

Schikking
Tegelijk met de miljoenenfraude, werd woensdag bekend dat de woningcorporatie vanwege gerommel met derivaten een schikking heeft getroffen met KPMG en Deloitte. De accountantsorganisaties betalen in totaal 25 miljoen euro aan Vestia zonder erkenning van schuld of aansprakelijkheid.

Woningverkoop
Ondanks de schikking met de accountantsbureaus heeft Vestia nog steeds een miljardenschuld. Om de financiële nood te verlichten gaat de woningcorporatie daarom tien procent van de woningvoorraad verkopen, zo meldt Het Financieele Dagblad. Het gaat in totaal om 8500 sociale huurwoningen, voornamelijk in Zuid-Holland en Brabant.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen