Overslaan en naar de inhoud gaan

Opnieuw miljoenenfraude bij woningcorporatie Vestia

Geplaatst opwoensdag 17 juni 2020 - 9:14

Woningcorporatie Vestia, dat ook actief was in zeven Limburgse gemeenten, is opnieuw voor vele miljoenen gedupeerd door frauderende medewerkers.

Dat bevestigt een woordvoerder van Vestia aan De Telegraaf.

Volgens de krant is er met de uitbesteding van het onderhoud aan huurwoningen flink gefraudeerd. Het zou gaan om huizen in de regio Rotterdam. Voor zover bekend is het voormalige vastgoed van Vestia in de gemeenten Gulpen-Wittem, Leudal, Meerssen, Mook en Middelaar, Roerdalen, Vaals en Venlo niet betrokken in het schandaal.

Omkopingszaak
Twee medewerkers van Vestia ontvingen smeergeld van zo'n veertig onderhoudsbedrijven. Toen de omkopingszaak aan het licht kwam, is het corrupte tweetal ontslagen. De bedrijven worden door justitie als verdachten beschouwd.

Schikking
Tegelijk met de miljoenenfraude, werd woensdag bekend dat de woningcorporatie vanwege gerommel met derivaten een schikking heeft getroffen met KPMG en Deloitte. De accountantsorganisaties betalen in totaal 25 miljoen euro aan Vestia zonder erkenning van schuld of aansprakelijkheid.

Woningverkoop
Ondanks de schikking met de accountantsbureaus heeft Vestia nog steeds een miljardenschuld. Om de financiële nood te verlichten gaat de woningcorporatie daarom tien procent van de woningvoorraad verkopen, zo meldt Het Financieele Dagblad. Het gaat in totaal om 8500 sociale huurwoningen, voornamelijk in Zuid-Holland en Brabant.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen