Overslaan en naar de inhoud gaan

Opnieuw massale vechtpartij in AZC Overloon

Geplaatst opdinsdag 4 december 2018 - 19:37

Bij een massale vechtpartij in het asielzoekerscentrum (AZC) in Overloon zijn dinsdagmiddag zes mensen aangehouden. Eén persoon raakte gewond.

Dat meldt de Gelderlander.nl. Overloon ligt tegen de provinciegrens aan bij Venray.

Messen en stokken
Dinsdag gingen volgens de politie zeker twintig bewoners met elkaar op de vuist. Daarbij zouden ook messen en stokken zijn gebruikt.

Gewond
Bij de vechtpartij raakte een bewoner gewond aan zijn hoofd. Hij is naar het ziekenhuis gebracht.

Chaos
Vijf van de arrestanten werden opgepakt voor openlijke geweldpleging. De zesde hinderde de politie toen die de kemphanen uit elkaar wilde hanen. Volgens de politie was er sprake van een 'chaotische situatie'. Uit voorzorg waren de hulpdiensten in groten getale uitgerukt voor de massale vechtpartij.

Onrust
In het AZC in het Brabantse dorp is het wel vaker onrustig. Vorig jaar in december was er ook een massale knokpartij in de opvang.

Lees ook: Gewonden bij vechtpartij asielzoekerscentrum Overloon

Vorige maand werd nog bekend dat het AZC in Overloon nog zeker drie jaar in gebruik blijft als opvang voor bijna 900 vluchtelingen.

Kom in actie en steun 'L1 Samen voor de Voedselbank'.
Doneer online een voedselpakket.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen