Overslaan en naar de inhoud gaan

Opnieuw man gearresteerd voor Sittardse moordplannen

Geplaatst opzaterdag 5 december 2020 - 8:00

De politie heeft opnieuw een man gearresteerd voor het plannen van een moordaanslag in Sittard. Hij werd maandag opgepakt. Eerder werd er al een 27-jarige man aangehouden in deze zaak.

Dat blijkt uit informatie van L1. Een justitiewoordvoerster bevestigt de aanhouding.

Lees ook: Man (27) gearresteerd voor plannen moordaanslag in Sittard

Vroeg getipt
De tweede verdachte is een 36-jarige man. Woensdag is hij voorgeleid aan de rechter-commissaris en die besloot het voorarrest van de man te verlengen. Net als zijn 27-jarige medeverdachte uit Sittard wordt hij verdacht van betrokkenheid bij het plannen van een moordaanslag. In mei werd de politie al over de kwestie getipt.

Geheime gesprekken
Die informatie kreeg meer vorm, nadat chatdienst EncroChat werd gekraakt. Veel criminelen maakten gebruik van deze dienst en waanden zich maanden, zo niet jaren onbespied. Na de kraak kregen opsporingsdiensten plots inzicht in talloze chatgesprekken. In deze zaak zou er via EncroChat zijn gesproken over de moordplannen.

Geen verklaring
Er zou onder meer zijn gesproken over een wapen en het bedrag dat de liquidatie zou opleveren. Advocate Francoise Landerloo, die de 27-jarige verdachte bijstaat, laat desgevraagd weten geen commentaar te willen geven.

Zowel het beoogde slachtoffer als de verdachten hebben vooralsnog niets over de zaak willen zeggen bij de politie. Een conflict in het drugsmilieu zou aanleiding zijn geweest voor de moordplannen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen