Overslaan en naar de inhoud gaan

Opnieuw man gearresteerd voor Sittardse moordplannen

Geplaatst opzaterdag 5 december 2020 - 8:00

De politie heeft opnieuw een man gearresteerd voor het plannen van een moordaanslag in Sittard. Hij werd maandag opgepakt. Eerder werd er al een 27-jarige man aangehouden in deze zaak.

Dat blijkt uit informatie van L1. Een justitiewoordvoerster bevestigt de aanhouding.

Lees ook: Man (27) gearresteerd voor plannen moordaanslag in Sittard

Vroeg getipt
De tweede verdachte is een 36-jarige man. Woensdag is hij voorgeleid aan de rechter-commissaris en die besloot het voorarrest van de man te verlengen. Net als zijn 27-jarige medeverdachte uit Sittard wordt hij verdacht van betrokkenheid bij het plannen van een moordaanslag. In mei werd de politie al over de kwestie getipt.

Geheime gesprekken
Die informatie kreeg meer vorm, nadat chatdienst EncroChat werd gekraakt. Veel criminelen maakten gebruik van deze dienst en waanden zich maanden, zo niet jaren onbespied. Na de kraak kregen opsporingsdiensten plots inzicht in talloze chatgesprekken. In deze zaak zou er via EncroChat zijn gesproken over de moordplannen.

Geen verklaring
Er zou onder meer zijn gesproken over een wapen en het bedrag dat de liquidatie zou opleveren. Advocate Francoise Landerloo, die de 27-jarige verdachte bijstaat, laat desgevraagd weten geen commentaar te willen geven.

Zowel het beoogde slachtoffer als de verdachten hebben vooralsnog niets over de zaak willen zeggen bij de politie. Een conflict in het drugsmilieu zou aanleiding zijn geweest voor de moordplannen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen