Overslaan en naar de inhoud gaan

Opnieuw lopen vluchtelingen over A2 en A79

Geplaatst opvrijdag 10 mei 2019 - 9:21

De politie heeft vrijdagochtend tientallen meldingen ontvangen over een groep vluchtelingen die over de A2 en de A79 liepen in Maastricht.

Het ging om een groep van ongeveer vijftien personen. "Uiteindelijk zijn drie personen gevonden. Dit bleken minderjarige vluchtelingen te zijn", zegt een woordvoerder van de politie. Het is onduidelijk waar de rest van de groep is.

Niet gesprongen
Volgens de politie zijn de vluchtelingen niet op de snelweg uit een rijdende vrachtwagen gesprongen. "Vermoedelijk zijn ze op een parkeerplek naast de snelweg uitgestapt en hebben vanaf daar een stuk over de A2 en A79 gelopen."

"We hebben de vluchtelingen een treinkaart richting Ter Apel gegeven", zegt de politie. In Ter Apel ligt een centraal opvangcentrum voor asielzoekers.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen