Overslaan en naar de inhoud gaan

Opnieuw loods voor medicijnen UPS Roermond

Geplaatst opdonderdag 18 juni 2015 - 6:43

De Amerikaanse koerier UPS bouwt in Roermond opnieuw een enorm magazijn voor de distributie van medicijnen, dat op termijn goed is voor 200 extra banen.

Burgemeester Rianne Donders van Roermond en gedeputeerde Twan Beurskens mogen donderdagmiddag officieel de eerste steen leggen voor de bouw van een enorme loods van de Amerikaanse koerier UPS.

Vier voetbalvelden
In werkelijkheid is de bouw al ruim een maand geleden begonnen en zijn de contouren van een vier voetbalvelden groot complex al duidelijk zichtbaar. Hier komt alweer een distributiecentrum voor de snelle verspreiding van gezondheidszorgproducten zoals medicijnen, diagnostische tests en medische hulpmiddelen.

200 banen
De nieuwbouw biedt onderdak aan 41.000 pallets en wordt een stuk groter dan het medisch distributiecentrum dat UPS pas zeven jaar geleden aan de overkant van de straat liet bouwen. Daar werken 160 mensen, van wie de helft uit Duitsland. In de nieuwbouw, die in januari in gebruik wordt genomen, kunnen op termijn 200 mensen aan de slag.

Drie loodsen
De snelle uitbreiding toont aan dat het opslaan, verpakken, distribueren, bezorgen en soms retour nemen booming business is. UPS heeft nu één distributiecentrum voor medische spullen in Venlo, en heeft er in januari - als de nieuwbouw klaar is - twee in Roermond.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

ModusLink Venray Jochem Vullings
ModusLink in Venray schept 150 nieuwe banen
Distributiecentrum PLUS in Ittervoort gaat dicht
Honderden nieuwe banen voor fashiondistributie Venlo
Groei Limburgse economie zwakt af volgens ING
Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Geef ook je team op voor het OLS komende zondag!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en geef je team op
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen