Overslaan en naar de inhoud gaan

Opnieuw loods voor medicijnen UPS Roermond

Geplaatst opdonderdag 18 juni 2015 - 6:43

De Amerikaanse koerier UPS bouwt in Roermond opnieuw een enorm magazijn voor de distributie van medicijnen, dat op termijn goed is voor 200 extra banen.

Burgemeester Rianne Donders van Roermond en gedeputeerde Twan Beurskens mogen donderdagmiddag officieel de eerste steen leggen voor de bouw van een enorme loods van de Amerikaanse koerier UPS.

Vier voetbalvelden
In werkelijkheid is de bouw al ruim een maand geleden begonnen en zijn de contouren van een vier voetbalvelden groot complex al duidelijk zichtbaar. Hier komt alweer een distributiecentrum voor de snelle verspreiding van gezondheidszorgproducten zoals medicijnen, diagnostische tests en medische hulpmiddelen.

200 banen
De nieuwbouw biedt onderdak aan 41.000 pallets en wordt een stuk groter dan het medisch distributiecentrum dat UPS pas zeven jaar geleden aan de overkant van de straat liet bouwen. Daar werken 160 mensen, van wie de helft uit Duitsland. In de nieuwbouw, die in januari in gebruik wordt genomen, kunnen op termijn 200 mensen aan de slag.

Drie loodsen
De snelle uitbreiding toont aan dat het opslaan, verpakken, distribueren, bezorgen en soms retour nemen booming business is. UPS heeft nu één distributiecentrum voor medische spullen in Venlo, en heeft er in januari - als de nieuwbouw klaar is - twee in Roermond.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

ModusLink Venray Jochem Vullings
ModusLink in Venray schept 150 nieuwe banen
Distributiecentrum PLUS in Ittervoort gaat dicht
Honderden nieuwe banen voor fashiondistributie Venlo
Groei Limburgse economie zwakt af volgens ING
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen