Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Opnieuw kritiek op handelsacademie in Panningen

Geplaatst opdinsdag 25 augustus 2015 - 7:19

De Nationale Handels Academie (NHA) in Panningen moet de examinering van haar schriftelijke mbo-opleidingen op orde brengen.

De kwaliteit is volgens de onderwijsinspectie weer beneden de maat. De NHA levert afstandsonderwijs aan duizenden studenten per jaar. Ze volgen schriftelijke cursussen, maar ook officiële mbo- en hboopleidingen.

Professioneler
De inspectie onderzocht vorig jaar de kwaliteit van de mbo’s en bekeek er vier nauwkeurig: secretarieel medewerker, beveiliger, verzorgende Individuele Gezondheidszorg en doktersassistent. Met name de examinering en diplomering moeten professioneler, constateert de inspectie. Bij de opleiding secretarieel medewerker is de kwaliteit van de examinering "slecht", bij de rest "onvoldoende."

Deskundigheid
Verder somt de inspectie onder andere op dat de deskundigheid van de beoordelaars gebaseerd is op een verklaring die ze zelf invullen. De begeleiders van examenkandidaten zijn soms ook beoordelaar en de inzet van onafhankelijke deskundigen is geen standaardpraktijk.

Niet de eerste keer
De kritiek op de NHA is niet nieuw. In 2011 dreigde de minister van Onderwijs de licentie van zes mbo-opleidingen in te trekken, vanwege de herhaalde kritiek in 2008 en 2010 op de kwaliteit van de examens.

Verbeterplan
De NHA stopte toen zelf met de zes studierichtingen. "Dat gaat nu niet gebeuren", verzekert Collin Prumpeler, manager onderwijs bij de NHA. "We hebben een verbeterplan gemaakt, doorgesproken met de inspectie die daar alle vertrouwen in heeft en we zijn aan de slag gegaan. Veel zaken deden we in de praktijk wel, maar ze stonden niet op papier. Wat ik weet van een paar jaar geleden, is dat we toen nieuwe soortgelijke opleidingen zijn gestart, die een goede beoordeling van de inspectie hebben gekregen. Het is wel wat vreemd ja, dat we nu weer dezelfde soort kritiek krijgen. Maar ik kijk vooruit en zoek oplossingen." Een woordvoerder van de Onderwijsinspectie zegt dat de verbeteringen half februari 2016 moeten zijn doorgevoerd

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Drie opleidingen UM slecht beoordeeld
Buitenlandse studenten kiezen massaal voor Maastricht
Onderzoek: Limburgers toongevoeliger dan Chinezen
Drie zwakke basisscholen allemaal in Noord-Limburg
Overzicht
Uitgelicht
L1 Samen voor de Voedselbank: doneer een voedselpakket online

Een voedselpakket online doneren? Dat kan!

Je doneert dan direct aan de actie ‘L1 Samen voor de Voedselbank’. Met het geld van de donaties worden producten ingekocht en vervolgens verdeeld over de zes Voedselbanken in Limburg (Landgraaf, Roermond, Venray, Peel & Maas, Venlo en Weert).

Doneer hier
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Nieuw op L1 TV: Talent & Co

Het nieuwe tv-programma op L1 volgde een klein jaar vijf jonge Limburgse talenten op hun weg naar de verwezenlijking van hun artistieke droom. In de afsluitende aflevering van Talent & Co mogen kandidaten Fabiënne, Sino, Lotte, Pim en Tijn zich aan een volle zaal presenteren.

De afleveringen van het programma zijn te zien op zaterdagen vanaf 18.00 uur op L1.

Dit zijn de 5 talenten
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen