Overslaan en naar de inhoud gaan

Opnieuw kassa bij flitspaal N280 Baexem

Geplaatst opdinsdag 11 februari 2020 - 18:36

De flitspaal aan de N280 in Baexem is opnieuw de meest lucratieve van Limburg.

De gatsometer aan de Rijksweg was vorig jaar goed voor 28.395 bekeuringen, blijkt uit cijfers van het Ministerie van Justitie en Veiligheid.

Daling
De score over 2019 lag voor de snelheidsmeter wel fors lager dan een jaar eerder, toen er nog ruim 34.000 snelheidsbekeuringen werden verstuurd vanaf het Baexemse apparaat.

Lees ook: Meest lucratieve flitspaal gehaat en geliefd

Heerlsense stadsautoweg
Aan de Weselseweg in Venlo is de op een na best scorende snelheidsmeter van de provincie, met ruim 26.000 boetes. De weg die de schatkist het meeste oplevert is de N281 in Heerlen. De zes flitspalen op die 16 km lange stadsautoweg waren afgelopen jaar goed voor ruim 66.000 bekeuringen.

Noord-Holland
De Limburgse flitspalen waren allemaal bij elkaar goed voor 344249 snelheidsboetes, en 11649 bekeuringen voor door rood licht rijden. In heel Nederland werden er 3,7 miljoen flitsboetes uitgedeeld. De overgrote meerderheid, bijna 1,2 miljoen, werden uitgeschreven in Noord-Holland.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen