Overslaan en naar de inhoud gaan

Opnieuw harde roep om snelle aanpak 'ongeluksweg' A67

Geplaatst opzaterdag 19 mei 2018 - 12:02

Het CDA in de Tweede Kamer wil dat er snel maatregelen worden genomen om de veiligheid op de A67 te vergroten.

Dat blijkt uit vragen van Tweede Kamerlid Mustafa Amhaouch uit Panningen.

Op de snelweg tussen Venlo en Eindhoven gebeuren regelmatig ernstige ongelukken. Afgelopen week was het meerdere keren raak. Bij een van die ongelukken viel een dode. Het verkeer stond meerdere dagen op rij muurvast door files.

Lees ook: Flinke file op A67 na dodelijk ongeval

Aantal ongelukken
Naar aanleiding van de vele ongelukken, waarbij vaak vrachtwagens betrokken zijn, stelt het CDA vragen aan de minister van Infrastructuur en Waterstaat. De partij wil onder meer weten of het aantal ongelukken in de eerste vijf maanden van het jaar is toegenomen. Ook wil het CDA weten of er op korte termijn maatregelen genomen worden om het aantal ongelukken terug te dringen.

Onder de aandacht
"Onze vragen zijn belangrijk om de ongeluksweg bij de verkeersminister onder de aandacht te houden", zegt Amhaouch. "De minister heeft in een brief aan de Tweede Kamer gezegd dat er 100 miljoen beschikbaar is om in heel Nederland verkeerszaken aan te pakken. Daarin moet de A67 ook worden meegenomen."

Niet snel
Het lijkt er tot nu toe niet op dat er snel iets wordt gedaan aan de problemen. Op dit moment wordt onderzocht of de doorstroming op de snelweg kan worden verbeterd door de inzet van slimme technieken. Pas als dat niet blijkt te werken, komt verbreding van de weg in beeld.

In dat geval wordt gekeken of de A67 extra rijstroken en langere op- en afritten krijgt. Pas in het najaar van 2018 valt hierover een besluit, zo zei toenmalig verkeersminister Melanie Schultz eind 2016. Als dat besluit eind dit jaar wordt genomen, dan duurt het vervolgens nog vele jaren voordat er daadwerkelijk extra asfalt ligt.

Lees ook: Rijkswaterstaat wil A67 met weggebruikers verbeteren

A67 Bingo
Automobilisten die elke dag gebruik maken van de A67 roepen al jaren om maatregelen. Zo heeft een groep dagelijkse gebruikers uit Venlo het Twitter-account A67 Bingo opgericht. De twitteraars hadden een drukke week door alle ongelukken. "Het is simpelweg niet bij te houden", zegt Joep Schouren (56). "Ik denk niet dat ik het in mijn werkzame leven nog ga meemaken dat er echt iets verandert", vertelde hij eerder deze week bij Omroep Brabant.

Heelhuids
Ook gemeenten langs de snelweg willen een snelle aanpak. "Het is onderhand voor jezelf of het thuisfront de vraag of je heelhuids aankomt als je de A67 oprijdt", zei wethouder Theo Martens van Asten tegen de Brabantse omroep. "Het is de gemeente Asten al langer een doorn in het oog dat er zoveel ongelukken gebeuren op deze snelweg en dat maatregelen zo lang op zich laten wachten."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen