Overslaan en naar de inhoud gaan

Opnieuw gure en stormachtige dag op komst

Geplaatst opzondag 10 maart 2019 - 9:53

Nadat het gure weer zaterdag met name in Noord-Limburg al behoorlijk heeft huisgehouden, krijgt zondag in de loop van de middag heel Limburg opnieuw met zware windstoten te kampen.

Volgens Meteo Limburg kan het zelfs stormachtig worden, met windstoten van 80 tot 100 kilometer per uur.

Hagel en onweer
Ook is er kans op buien met hagel en onweer. De hulpdiensten zijn al vooraf gewaarschuwd, het KNMI heeft voor Limburg code oranje afgekondigd.

Schade aan gebouwen
Het slechte weer van zondag volgt op een al bijna net zo gure zaterdag. Vooral in het noorden van de provincie had de brandweer het druk met omgewaaide bomen en afgebroken takken. In Oostrum beschadigde de wind de gevel en het dak van een bedrijfshal in aanbouw. Ook in Maastricht veroorzaakte de wind schade, aan een supermarkt in de wijk Heugem.

Lees ook: Brandweer Noord-Limburg druk met meldingen stormschade

Guur
De oorzaak van het weer weer is een lagedrukgebied dat zondagmiddag over Nederland naar het oosten trekt. In de loop van de avond neemt de wind dan ook iets af. Ook wordt het dan weer droog. Na het weekend blijft het af en toe guur, met een kille temperatuur die de 10 graden niet overstijgt.

Kijk voor de uitgebreide weersverwachting op 1limburg.nl/weer

Video: SK Media

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen