Overslaan en naar de inhoud gaan

Opnieuw goud voor Coopmans op WK schaatsen

Geplaatst opvrijdag 8 februari 2019 - 19:02

De mannenploeg van de bondscoach Jan Coopmans heeft in Inzell de wereldtitel op de achtervolging weten te prolongeren.

Dat deed het Nederlandse schaatstrio in stijl.

Baanrecord
De in Baarlo wonende bondscoach schoof namens Oranje zijn schaakstukken in de personen van Sven Kramer, Douwe de Vries en Marcel Bosker vooruit en een succes met flair. De wereldtitel werd binnen geschaatst met een baanrecord.

Podium
Het schaatstrio was met 3.38,43 ruim twee seconden sneller dan runner-up Noorwegen dat in 3.40,80 over de streep kwam. Rusland vulde het podium aan. Het Russische trio noteerde de derde tijd, 3.41,31.

Lees ook: Eerste schaatssuccessen voor bondscoach Jan Coopmans

Coopmans viel donderdag in Inzell ook al in de prijzen. Toen wonnen zowel de mannen als de vrouwen goud op de teamsprint, een onderdeel dat voor het eerst op het programma bij de WK afstanden stond.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen