Overslaan en naar de inhoud gaan

Opnieuw goud voor Coopmans op WK schaatsen

Geplaatst opvrijdag 8 februari 2019 - 19:02

De mannenploeg van de bondscoach Jan Coopmans heeft in Inzell de wereldtitel op de achtervolging weten te prolongeren.

Dat deed het Nederlandse schaatstrio in stijl.

Baanrecord
De in Baarlo wonende bondscoach schoof namens Oranje zijn schaakstukken in de personen van Sven Kramer, Douwe de Vries en Marcel Bosker vooruit en een succes met flair. De wereldtitel werd binnen geschaatst met een baanrecord.

Podium
Het schaatstrio was met 3.38,43 ruim twee seconden sneller dan runner-up Noorwegen dat in 3.40,80 over de streep kwam. Rusland vulde het podium aan. Het Russische trio noteerde de derde tijd, 3.41,31.

Lees ook: Eerste schaatssuccessen voor bondscoach Jan Coopmans

Coopmans viel donderdag in Inzell ook al in de prijzen. Toen wonnen zowel de mannen als de vrouwen goud op de teamsprint, een onderdeel dat voor het eerst op het programma bij de WK afstanden stond.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen