Overslaan en naar de inhoud gaan

Opnieuw geldkist leeggeroofd in kerk Horst: 'Zo jammer'

Geplaatst opzondag 14 juni 2020 - 22:26

Deze voor de katholieke kerken heugelijke dag heeft in Horst een zwart randje gekregen. Zondag werden namelijk voor het eerst sinds de coronacrisis weer heilige communies uitgedeeld. Maar in de Lambertuskerk ontdekten ze 's ochtends een leeggeroofde en vernielde geldkist.

Lees ook: Handen desinfecteren verplicht voor lichaam van Christus

Gelovigen mogen in de glazen kapel van de kerk een kaarsje opsteken. Het geld daarvoor kunnen ze in het zogenoemde offerblok doen. Dat is er speciaal gekomen zodat de kerk overdag onbewaakt open kan.

Zelfs deurtje meegenomen
De kerk kreeg al eerder te maken met leeggeroofde geldkisten, zegt Truus Ewalds van de parochiefederatie tegen Nieuws uit Horst aan de Maas. Daarom kreeg de geldkist een upgrade. "We hebben het offerblokje geruild voor een stevigere uitvoering, maar helaas is deze nu dus opengebroken en zelfs het deurtje is verdwenen. Dit is ook al eerder gebeurd met een houten offerblok die er stond."

Het gaat niet om een groot geldbedrag. Hoogstens een paar euro's, zegt Ewalds. "Zo jammer. Het kost vaak meer geld dan dat er meegenomen is. Bovendien is er al eens eerder een schilderij uit de kapel verdwenen van de goddelijke barmhartigheid."

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen