Overslaan en naar de inhoud gaan

Opnieuw geldkist leeggeroofd in kerk Horst: 'Zo jammer'

Geplaatst opzondag 14 juni 2020 - 22:26

Deze voor de katholieke kerken heugelijke dag heeft in Horst een zwart randje gekregen. Zondag werden namelijk voor het eerst sinds de coronacrisis weer heilige communies uitgedeeld. Maar in de Lambertuskerk ontdekten ze 's ochtends een leeggeroofde en vernielde geldkist.

Lees ook: Handen desinfecteren verplicht voor lichaam van Christus

Gelovigen mogen in de glazen kapel van de kerk een kaarsje opsteken. Het geld daarvoor kunnen ze in het zogenoemde offerblok doen. Dat is er speciaal gekomen zodat de kerk overdag onbewaakt open kan.

Zelfs deurtje meegenomen
De kerk kreeg al eerder te maken met leeggeroofde geldkisten, zegt Truus Ewalds van de parochiefederatie tegen Nieuws uit Horst aan de Maas. Daarom kreeg de geldkist een upgrade. "We hebben het offerblokje geruild voor een stevigere uitvoering, maar helaas is deze nu dus opengebroken en zelfs het deurtje is verdwenen. Dit is ook al eerder gebeurd met een houten offerblok die er stond."

Het gaat niet om een groot geldbedrag. Hoogstens een paar euro's, zegt Ewalds. "Zo jammer. Het kost vaak meer geld dan dat er meegenomen is. Bovendien is er al eens eerder een schilderij uit de kapel verdwenen van de goddelijke barmhartigheid."

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV