Overslaan en naar de inhoud gaan

Opnieuw geld voor talentvolle filmmakers met goed idee

Geplaatst opwoensdag 27 december 2017 - 10:23

Een droomstart voor filmmakers: er wordt opnieuw een budget van dertienduizend euro beschikbaar gesteld voor een eigen speelfilm of documentaire.

Het Heerlense Cinesud houdt de wedstrijd om nieuw talent een kans te bieden. Ze moeten daarvoor de komende dagen wel aan de slag om een scenario te gaan schrijven.

Coaching
Drie plannen komen uiteindelijk in aanmerking voor het geld. Ze krijgen een budget om hun filmplannen verder uit te werken en krijgen hierbij coaching.

Tientallen nominaties
De afgelopen drie jaar heeft dit geleid tot tien films in allerlei genres en stijlen die samen meer dan 275 festivals, 40 prijzen en nog eens tientallen nominaties in de wacht hebben gesleept.

Filmfestival
Op 13 en 14 januari wordt het Limburgs Filmfestival 2018 gehouden. Drie dagen lang staat het centrum van Venlo in het teken van de Limburgse film. Cineast Rob Hodselmans en programmamaker en schrijver Leon Verdonschot geven dan een workshop. De plannen van de filmers hoeven dan nog niet klaar te zijn. Die moeten ze 17 januari inleveren.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen