Overslaan en naar de inhoud gaan

Opnieuw geld voor talentvolle filmmakers met goed idee

Geplaatst opwoensdag 27 december 2017 - 10:23

Een droomstart voor filmmakers: er wordt opnieuw een budget van dertienduizend euro beschikbaar gesteld voor een eigen speelfilm of documentaire.

Het Heerlense Cinesud houdt de wedstrijd om nieuw talent een kans te bieden. Ze moeten daarvoor de komende dagen wel aan de slag om een scenario te gaan schrijven.

Coaching
Drie plannen komen uiteindelijk in aanmerking voor het geld. Ze krijgen een budget om hun filmplannen verder uit te werken en krijgen hierbij coaching.

Tientallen nominaties
De afgelopen drie jaar heeft dit geleid tot tien films in allerlei genres en stijlen die samen meer dan 275 festivals, 40 prijzen en nog eens tientallen nominaties in de wacht hebben gesleept.

Filmfestival
Op 13 en 14 januari wordt het Limburgs Filmfestival 2018 gehouden. Drie dagen lang staat het centrum van Venlo in het teken van de Limburgse film. Cineast Rob Hodselmans en programmamaker en schrijver Leon Verdonschot geven dan een workshop. De plannen van de filmers hoeven dan nog niet klaar te zijn. Die moeten ze 17 januari inleveren.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen