Overslaan en naar de inhoud gaan

Opnieuw geld voor talentvolle filmmakers met goed idee

Geplaatst opwoensdag 27 december 2017 - 10:23

Een droomstart voor filmmakers: er wordt opnieuw een budget van dertienduizend euro beschikbaar gesteld voor een eigen speelfilm of documentaire.

Het Heerlense Cinesud houdt de wedstrijd om nieuw talent een kans te bieden. Ze moeten daarvoor de komende dagen wel aan de slag om een scenario te gaan schrijven.

Coaching
Drie plannen komen uiteindelijk in aanmerking voor het geld. Ze krijgen een budget om hun filmplannen verder uit te werken en krijgen hierbij coaching.

Tientallen nominaties
De afgelopen drie jaar heeft dit geleid tot tien films in allerlei genres en stijlen die samen meer dan 275 festivals, 40 prijzen en nog eens tientallen nominaties in de wacht hebben gesleept.

Filmfestival
Op 13 en 14 januari wordt het Limburgs Filmfestival 2018 gehouden. Drie dagen lang staat het centrum van Venlo in het teken van de Limburgse film. Cineast Rob Hodselmans en programmamaker en schrijver Leon Verdonschot geven dan een workshop. De plannen van de filmers hoeven dan nog niet klaar te zijn. Die moeten ze 17 januari inleveren.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen