Overslaan en naar de inhoud gaan

Opnieuw geen treinen naar Duitsland door staking

Geplaatst opmaandag 23 augustus 2021 - 12:11

Limburgse treinreizigers die naar Duitsland willen gaan, ondervinden opnieuw last van een staking van de Duitse treinmachinisten.

Door de staking rijden er geen trein van Heerlen naar Aken. Arriva zet bussen in op deze lijn. De staking duurt zeker tot dinsdagavond, laat de Duitse spoorvakbond weten. Tussen Venlo en Viersen werden al bussen ingezet in verband met werkzaamheden.

Hoger loon
De actie begon zaterdag bij het vrachtvervoer en is doorgezet in het passagiersvervoer. Reizigers ondervinden tot woensdag hinder van de acties, meldt de Duitse vakbond GDL. De machinisten staken omdat ze een hoger loon en pensioen willen. Ook vragen ze een premie van 600 euro voor het werken tijdens de coronacrisis.

Veel overlast
De machinisten in Duitsland legden recent ook al het werk neer. De staking van 11 en 12 augustus trof ook het internationale treinverkeer.

Lees ook: Geen treinen naar Duitsland door staking

De nieuwe staking treft waarschijnlijk miljoenen passagiers, onder wie veel vakantiereizigers. In een aantal deelstaten zijn de schoolvakanties nog aan de gang.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen