Overslaan en naar de inhoud gaan

Opnieuw geen treinen naar Duitsland door staking

Geplaatst opmaandag 23 augustus 2021 - 12:11

Limburgse treinreizigers die naar Duitsland willen gaan, ondervinden opnieuw last van een staking van de Duitse treinmachinisten.

Door de staking rijden er geen trein van Heerlen naar Aken. Arriva zet bussen in op deze lijn. De staking duurt zeker tot dinsdagavond, laat de Duitse spoorvakbond weten. Tussen Venlo en Viersen werden al bussen ingezet in verband met werkzaamheden.

Hoger loon
De actie begon zaterdag bij het vrachtvervoer en is doorgezet in het passagiersvervoer. Reizigers ondervinden tot woensdag hinder van de acties, meldt de Duitse vakbond GDL. De machinisten staken omdat ze een hoger loon en pensioen willen. Ook vragen ze een premie van 600 euro voor het werken tijdens de coronacrisis.

Veel overlast
De machinisten in Duitsland legden recent ook al het werk neer. De staking van 11 en 12 augustus trof ook het internationale treinverkeer.

Lees ook: Geen treinen naar Duitsland door staking

De nieuwe staking treft waarschijnlijk miljoenen passagiers, onder wie veel vakantiereizigers. In een aantal deelstaten zijn de schoolvakanties nog aan de gang.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen