Overslaan en naar de inhoud gaan

Opnieuw geen paasdrukte bij meubelboulevard dit jaar

Geplaatst opmaandag 5 april 2021 - 15:26

Waar woonwinkels en tuincentra het normaal gesproken van de paasdagen moeten hebben, blijft het dit weekend overal rustig. Corona gooit net als vorig jaar roet in het eten.

De winkeliers hekelen het maximum van 50 bezoekers dat ze binnen mogen hebben. “Wij hebben hier 25.000 vierkante meter aan vloeroppervlak, waarvan de helft in de buitenlucht”, stelt Han Daniëls van Tuincentrum Daniëls in Vlodrop.

Looppaden verbreed
Daniëls zou liever een norm zien van één bezoeker per 50 of 75 vierkante meter. “Dan nog is er ruimte zat in onze zaak. Wij hebben afgelopen jaar onze looppaden in onze binnenruimte van 8 meter hoog al verbreed en de beluchting staat de hele dag open. Wij hebben vorig jaar bewezen aan alle veiligheidsvoorschriften te kunnen voldoen.”

L1

Volledig assortiment
Waar Daniëls op drukke dagen zonder restricties makkelijk 600 tot 700 bezoekers tegelijk ontvangt zijn de tijdslots van 25 nieuwe personen ieder kwartier zo vol. “Qua omzet draaien we op tien tot vijftien procent van normaal, maar we willen de mensen die komen wel ons volledige assortiment aanbieden."

Zalig winkelen
Een ouder echtpaar loopt door de bijna lege gangen van het complex op Eerste Paasdag. “Het is eigenlijk zalig winkelen zo”, zegt de dame. “Vandaag was er nog plek. We hadden toch nog plantjes nodig en morgen komen de kinderen. Dan doen we de paasbrunch dan.”

80 procent minder klandizie
Ook bij de woonwinkels is het een stuk rustiger. Bij Sijben in Roermond is vandaag gewoon nog parkeerplek recht voor de deur. Bedrijfsleider Eric Boumen schat zo’n 80 procent minder klandizie dan normaal met Pasen. Al ziet hij wel dat de klanten die reserveren gerichter komen kijken naar nieuwe meubels of een tuinset en daarom eerder geneigd zijn om ook tot koop over te gaan. Boumen: “Ik denk dat het qua omzet daarom ongeveer op de helft zal zitten.”

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen