Overslaan en naar de inhoud gaan

Opnieuw forse stijging positieve testen in Limburg

Geplaatst opdinsdag 16 november 2021 - 16:39

Opnieuw is het aantal nieuwe coronabesmettingen in Limburg fors gestegen. De afgelopen zeven dagen werden 9.554 nieuwe coronagevallen geteld in onze provincie.

Dat betekent een stijging van 25 procent ten opzichte van een week eerder. Toen werden er nog 7.651 nieuwe besmettingen geregistreerd door het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Nog steeds koploper
Met 855 nieuwe besmettingen per 100.000 inwoners blijft Limburg koploper van alle provincies. Zeeland en Gelderland volgen met respectievelijk 742 en 711 nieuwe coronagevallen per 100.000 inwoners. In Groningen werden relatief de minste nieuwe besmettingen gemeld: 373 per 100.000 inwoners.

Hoewel er dus weer een kwart meer besmettingen gemeld zijn ten opzichte van een week eerder, ligt de stijging in Limburg dit keer wel lager dan het landelijk gemiddelde. In totaal zijn er namelijk 110.558 positieve tests binnengekomen bij het RIVM. Dat is een stijging van bijna 44 procent.

Voerendaal
Het aantal besmettingen in de twee Limburgse GGD-regio's is nagenoeg gelijk. Limburg-Noord telt, ook landelijk gezien, relatief de meeste besmettingen (856), maar Zuid Limburg volgt op de voet, met 854 per 100.000 inwoners.

Voerendaal voert de lijst aan met Limburgse gemeenten. Daar werden in de afgelopen zeven dagen relatief de meeste positieve tests gemeld, namelijk 1242. Horst aan de Maas volgt met 1234 per 100.000 inwoners.

Meer ziekenhuisopnames
Ook het aantal ziekenhuisopnames steeg in onze provincie. De afgelopen zeven dagen werden er 72 coronapatiënten opgenomen. Een week eerder waren dit er 62 en daarvoor 45.

Lees ook: Spannende tijd: 'Covidregels moeten Limburgse zorg redden'

Ook het aantal sterfgevallen steeg iets. In een week tijd kwamen 28 Limburgers te overlijden aan de gevolgen van COVID-19. Een week eerder waren dit er nog 23.

Bekijk alle cijfers in jouw gemeente van de afgelopen zeven dagen in onderstaand kaartje

Landelijke cijfers
Landelijk werd een recordaantal positieve tests gemeld. Nog nooit eerder kwamen er in een week tijd zo veel nieuwe coronagevallen bij als in de afgelopen zeven dagen. Het RIVM kreeg 110.558 meldingen van positieve tests. Dat is bijna 44 procent meer dan in de week ervoor.

Vooral veel kinderen
Vooral onder kinderen stijgt het aantal coronabesmettingen. In de afgelopen zeven dagen testten 9416 kinderen van 5 tot en met 9 jaar oud positief. Dat is bijna 85 procent meer dan in de week ervoor. Onder de 10 tot 14-jarigen steeg het aantal nieuwe gevallen met 76 procent, onder 0 tot 4-jarigen met 62 procent.

Als het lukt om de bron van de besmetting te vinden, was school of kinderdagverblijf opvallend vaak de haard. Ruim 15 procent kwam daardoor, tegen bijna 10 procent vorige week en 5 procent de week ervoor.

In het ziekenhuis
Het aantal ziekenhuisopnames stijgt ook. In de afgelopen week belandden 1390 coronapatiënten in een ziekenhuis. Dat is het hoogste aantal sinds begin mei. Een week eerder waren het er (na correctie) 1240. Van de 1390 nieuw opgenomen patiënten kwamen 217 op een intensive care terecht.

Het aantal gemelde sterfgevallen bleef gelijk. In de afgelopen week kreeg het RIVM bericht dat 173 mensen aan de gevolgen van de besmetting waren overleden. Een week eerder waren 172 sterfgevallen gemeld.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen