Overslaan en naar de inhoud gaan

Opnieuw file richting winters landschap Heuvelland

Geplaatst opzondag 10 januari 2021 - 11:14

Veel sneeuwliefhebbers lijken zich ook zondag niets aan te trekken van de oproep om niet naar de sneeuw in het Heuvelland te gaan. Op de N278 richting Vaals stond de hele ochtend namelijk een file.

Aan de rotonde op de N278 bij Mamelis staan verkeersregelaars die automobilisten naar de bestemming en het doel vragen. Dat veroorzaakt mede de file.

Ontmoedigen
"Met de verkeersregelaars proberen we de mensen te ontmoedigen om naar het gebied te gaan", legt een woordvoerder van de gemeente Vaals uit. "Er wordt benadrukt dat het druk is, waarbij we vriendelijk verzoeken om op een ander tijdstip terug te komen."

Boetes
Dat was vrijdag en zaterdag ook aan de orde. Toen ontstond er op de wegen naar Vijlen en Vaals en op parkeerplekken een verkeerschaos, ondanks de oproep van de gemeente Vaals om weg te blijven. De gemeente zette boa's in die in samenwerking met onder andere Staatsbosbeheer de situatie in goede banen leidden. De handhavers deelden zaterdagmiddag ook meer dan honderd boetes uit aan de talloze fout- en wildparkeerders. Zondag worden ook weer boetes uitgedeeld als voertuigen fout geparkeerd staan.

Lees ook: Meer dan honderd boetes uitgeschreven rond Drielandenpunt

Parkeerdruk
Burgemeester Harry Leunessen gaf toen al aan dat het handhaven van de coronamaatregelen niet zozeer het probleem is, maar vooral de parkeerdrukte. Daardoor kan het risico ontstaan dat hulpdiensten niet overal terecht zouden kunnen.

Deze mensen gingen zaterdag richting het Drielandenpunt:

Video: L1

Zuid-Limburg is de enige plek in Nederland waar op dit moment op sommige locaties een laag sneeuw ligt, zoals in Vijlen en Vaals. Dat blijkt voor veel mensen aanleiding te zijn om richting de witte gebieden te trekken. Zij willen het winters landschap aanschouwen rond het Drielandenpunt.

Volgens de woordvoerder is er nu geen aanleiding om extra maatregelen te nemen, zoals het afsluiten van het gebied.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen