Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Opnieuw fikse strafeis voor Jos van Rey

Geplaatst opdinsdag 14 november 2017 - 17:26

Het Openbaar Ministerie heeft in hoger beroep opnieuw een fikse straf geëist tegen Jos van Rey.

Als het aan justitie ligt krijgt de oud-wethouder van Roermond een gevangenisstraf van 2 jaar opgelegd. Verder eiste justitie dat hij 3 jaar lang geen functie als wethouder of gedeputeerde mag bekleden.

Verkiezingen
Met het oog op de komende gemeenteraadsverkiezingen in maart volgend jaar spreekt advocaat-generaal Theo de Jong zijn vrees uit dat Van Rey opnieuw wordt benoemd tot wethouder. "En dat moet worden voorkomen", zegt hij.

De eis is hetzelfde als anderhalf jaar geleden, toen de zaak voor het eerst onder de rechter kwam. Toen werd Van Rey uiteindelijk veroordeeld tot een taakstraf van 240 uur.

Omkopen
De VVD-politicus zou zich jarenlang hebben laten omkopen door goede vriend en projectontwikkelaar Piet van Pol. De twee vrienden gingen samen op vakantie, bezochten voetbalwedstrijden en maakten dure stedentrips.

Scheidslijn
Zakelijk en privé liepen volledig door elkaar, zo stelde het OM. "Als de scheidslijn vervaagt van wat puur zakelijk is, kan een wethouder zijn ambt niet meer met de vereiste onafhankelijkheid uitvoeren. Bij vriendschap moet juist afstand worden gecreëerd, bijvoorbeeld door een andere portefeuille te nemen."

Lees ook: 'Van Rey speelde ordinair vals bij burgemeestersbenoeming'

Medeverdachte Piet van Pol hoorde eerder deze dag een gevangenisstraf van twee jaar tegen zich eisen.

Lees ook: Hoger beroep: OM eist opnieuw celstraf voor Piet van Pol

Hoger beroep
De rechtbank in Rotterdam legde Van Rey vorig jaar een werkstraf van 240 uur op. Van Pol kreeg een werkstraf van 100 uur. Het OM had tegen beiden twee jaar celstraf geëist. Omdat de straffen veel lager uitvielen, tekende het OM hoger beroep aan. Ook Van Rey en Van Pol gingen in beroep.

Op 20 december is de uitspraak.

Lees ook: Jos van Rey: de opkomst, de val én de wederopstanding

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Recordopbrengst L1 Samen voor de Voedselbank!

Limburg, wat een warmte! Bedankt allemaal! 346.971 producten voor L1 Samen voor de Voedselbank!

En je kunt nog steeds online een voedselpakket doneren. Dat kan t/m 31 december.

Doneer hier online
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Nieuw op L1 TV: Talent & Co

Het nieuwe tv-programma op L1 volgde een klein jaar vijf jonge Limburgse talenten op hun weg naar de verwezenlijking van hun artistieke droom. In de afsluitende aflevering van Talent & Co mogen kandidaten Fabiënne, Sino, Lotte, Pim en Tijn zich aan een volle zaal presenteren.

Iedere woensdag, zaterdag en zondag op L1 TV.

Bekijk hier de afleveringen
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen