Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Opnieuw fikse strafeis voor Jos van Rey

Geplaatst opdinsdag 14 november 2017 - 17:26

Het Openbaar Ministerie heeft in hoger beroep opnieuw een fikse straf geëist tegen Jos van Rey.

Als het aan justitie ligt krijgt de oud-wethouder van Roermond een gevangenisstraf van 2 jaar opgelegd. Verder eiste justitie dat hij 3 jaar lang geen functie als wethouder of gedeputeerde mag bekleden.

Verkiezingen
Met het oog op de komende gemeenteraadsverkiezingen in maart volgend jaar spreekt advocaat-generaal Theo de Jong zijn vrees uit dat Van Rey opnieuw wordt benoemd tot wethouder. "En dat moet worden voorkomen", zegt hij.

De eis is hetzelfde als anderhalf jaar geleden, toen de zaak voor het eerst onder de rechter kwam. Toen werd Van Rey uiteindelijk veroordeeld tot een taakstraf van 240 uur.

Omkopen
De VVD-politicus zou zich jarenlang hebben laten omkopen door goede vriend en projectontwikkelaar Piet van Pol. De twee vrienden gingen samen op vakantie, bezochten voetbalwedstrijden en maakten dure stedentrips.

Scheidslijn
Zakelijk en privé liepen volledig door elkaar, zo stelde het OM. "Als de scheidslijn vervaagt van wat puur zakelijk is, kan een wethouder zijn ambt niet meer met de vereiste onafhankelijkheid uitvoeren. Bij vriendschap moet juist afstand worden gecreëerd, bijvoorbeeld door een andere portefeuille te nemen."

Lees ook: 'Van Rey speelde ordinair vals bij burgemeestersbenoeming'

Medeverdachte Piet van Pol hoorde eerder deze dag een gevangenisstraf van twee jaar tegen zich eisen.

Lees ook: Hoger beroep: OM eist opnieuw celstraf voor Piet van Pol

Hoger beroep
De rechtbank in Rotterdam legde Van Rey vorig jaar een werkstraf van 240 uur op. Van Pol kreeg een werkstraf van 100 uur. Het OM had tegen beiden twee jaar celstraf geëist. Omdat de straffen veel lager uitvielen, tekende het OM hoger beroep aan. Ook Van Rey en Van Pol gingen in beroep.

Op 20 december is de uitspraak.

Lees ook: Jos van Rey: de opkomst, de val én de wederopstanding

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie

Limburgs_kampioenschap_latje_trap

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Limburgs Kampioenschap Latje Trap

L1 organiseert deze zomer in samenwerking met Moonen Movies het Limburgs Kampioenschap Latje Trap. Hierbij is het doel om het vaakst de lat te raken vanaf verschillende afstanden. Schop jij het tot de finale in het stadion van één van de Limburgse profclubs? Schrijf je dan in voor een van de onderstaande voorronden verspreid door de provincie.

Schrijf je in voor het LK Latje Trap
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 7 juli bij L1

Limburg is dé wielerprovincie van Nederland. En ook de mooiste provincie. Dat gaan we combineren tijdens de Tour de France. We gaan dan de provincie in met Tour de L1mbourg. Iedere dag is er vanaf 17:50 uur een sfeervol wielerprogramma vanuit een andere Limburgse plaats te zien, live op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties

Meest gelezen