Overslaan en naar de inhoud gaan

Opnieuw fietser aan de dood ontsnapt op spoorwegovergang

Geplaatst opmaandag 3 december 2018 - 8:00

Er is opnieuw een video naar buiten gebracht van een bijna-aanrijding op de onbewaakte spoorwegovergang aan de Raadskuilderweg in Geleen.

Een video die vorige week werd gepubliceerd ging volgens spoorbeheerder ProRail de hele wereld over. In de nieuwe video van dezelfde spoorwegovergang is hetzelfde tafereel te zien als in de vorige: een aanstormende intercity van de NS raakt een overstekende fietser nét niet.

Engeltje op schouder
Volgens ProRail kan de fietser blij zijn dat de machinist aan de noodrem trok. "Anders had de fietser die extra centimeters niet gehad, en het waarschijnlijk niet overleefd."

Video: ProRail

Bewustwordingscampagne
Maandag om 12:45 uur wordt de onbewaakte spoorwegovergang aan de Raadskuilderweg afgesloten met hekken. Pier Eringa, directeur van ProRail, is daarbij aanwezig.

De spoorbeheerder is bezig met een campagne waarin video's van bijna aanrijdingen op onbewaakte spoorwegovergangen worden gedeeld. Met die actie wil ProRail mensen bewust maken van de gevaren bij die overwegen. Ze hoopt zo het aantal (bijna) incidenten af te laten nemen.

Lees ook: Viral-spoorwegovergang Geleen vanaf maandag dicht

Binnen vijf jaar einde
Vorige week kondigde het kabinet aan binnen vijf jaar een einde te willen maken aan alle onbeveiligde spoorwegovergangen in Nederland. Voor de hele operatie is 64 miljoen euro beschikbaar. De onbewaakte spoorwegovergangen verdwijnen of ze worden beveiligd met spoorbomen. In totaal gaat het om 135 overwegen.

Lees ook: Vele miljoenen voor aanpak onbewaakte spoorwegovergangen

Kom in actie en steun 'L1 Samen voor de Voedselbank'.
Doneer online een voedselpakket.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen