Overslaan en naar de inhoud gaan

Opnieuw fietser aan de dood ontsnapt op spoorwegovergang

Geplaatst opmaandag 3 december 2018 - 8:00

Er is opnieuw een video naar buiten gebracht van een bijna-aanrijding op de onbewaakte spoorwegovergang aan de Raadskuilderweg in Geleen.

Een video die vorige week werd gepubliceerd ging volgens spoorbeheerder ProRail de hele wereld over. In de nieuwe video van dezelfde spoorwegovergang is hetzelfde tafereel te zien als in de vorige: een aanstormende intercity van de NS raakt een overstekende fietser nét niet.

Engeltje op schouder
Volgens ProRail kan de fietser blij zijn dat de machinist aan de noodrem trok. "Anders had de fietser die extra centimeters niet gehad, en het waarschijnlijk niet overleefd."

Video: ProRail

Bewustwordingscampagne
Maandag om 12:45 uur wordt de onbewaakte spoorwegovergang aan de Raadskuilderweg afgesloten met hekken. Pier Eringa, directeur van ProRail, is daarbij aanwezig.

De spoorbeheerder is bezig met een campagne waarin video's van bijna aanrijdingen op onbewaakte spoorwegovergangen worden gedeeld. Met die actie wil ProRail mensen bewust maken van de gevaren bij die overwegen. Ze hoopt zo het aantal (bijna) incidenten af te laten nemen.

Lees ook: Viral-spoorwegovergang Geleen vanaf maandag dicht

Binnen vijf jaar einde
Vorige week kondigde het kabinet aan binnen vijf jaar een einde te willen maken aan alle onbeveiligde spoorwegovergangen in Nederland. Voor de hele operatie is 64 miljoen euro beschikbaar. De onbewaakte spoorwegovergangen verdwijnen of ze worden beveiligd met spoorbomen. In totaal gaat het om 135 overwegen.

Lees ook: Vele miljoenen voor aanpak onbewaakte spoorwegovergangen

Kom in actie en steun 'L1 Samen voor de Voedselbank'.
Doneer online een voedselpakket.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen