Overslaan en naar de inhoud gaan

Opnieuw fietser aan de dood ontsnapt op spoorwegovergang

Geplaatst opmaandag 3 december 2018 - 8:00

Er is opnieuw een video naar buiten gebracht van een bijna-aanrijding op de onbewaakte spoorwegovergang aan de Raadskuilderweg in Geleen.

Een video die vorige week werd gepubliceerd ging volgens spoorbeheerder ProRail de hele wereld over. In de nieuwe video van dezelfde spoorwegovergang is hetzelfde tafereel te zien als in de vorige: een aanstormende intercity van de NS raakt een overstekende fietser nét niet.

Engeltje op schouder
Volgens ProRail kan de fietser blij zijn dat de machinist aan de noodrem trok. "Anders had de fietser die extra centimeters niet gehad, en het waarschijnlijk niet overleefd."

Video: ProRail

Bewustwordingscampagne
Maandag om 12:45 uur wordt de onbewaakte spoorwegovergang aan de Raadskuilderweg afgesloten met hekken. Pier Eringa, directeur van ProRail, is daarbij aanwezig.

De spoorbeheerder is bezig met een campagne waarin video's van bijna aanrijdingen op onbewaakte spoorwegovergangen worden gedeeld. Met die actie wil ProRail mensen bewust maken van de gevaren bij die overwegen. Ze hoopt zo het aantal (bijna) incidenten af te laten nemen.

Lees ook: Viral-spoorwegovergang Geleen vanaf maandag dicht

Binnen vijf jaar einde
Vorige week kondigde het kabinet aan binnen vijf jaar een einde te willen maken aan alle onbeveiligde spoorwegovergangen in Nederland. Voor de hele operatie is 64 miljoen euro beschikbaar. De onbewaakte spoorwegovergangen verdwijnen of ze worden beveiligd met spoorbomen. In totaal gaat het om 135 overwegen.

Lees ook: Vele miljoenen voor aanpak onbewaakte spoorwegovergangen

Kom in actie en steun 'L1 Samen voor de Voedselbank'.
Doneer online een voedselpakket.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen