Overslaan en naar de inhoud gaan

Opnieuw fietser aan de dood ontsnapt op spoorwegovergang

Geplaatst opmaandag 3 december 2018 - 8:00

Er is opnieuw een video naar buiten gebracht van een bijna-aanrijding op de onbewaakte spoorwegovergang aan de Raadskuilderweg in Geleen.

Een video die vorige week werd gepubliceerd ging volgens spoorbeheerder ProRail de hele wereld over. In de nieuwe video van dezelfde spoorwegovergang is hetzelfde tafereel te zien als in de vorige: een aanstormende intercity van de NS raakt een overstekende fietser nét niet.

Engeltje op schouder
Volgens ProRail kan de fietser blij zijn dat de machinist aan de noodrem trok. "Anders had de fietser die extra centimeters niet gehad, en het waarschijnlijk niet overleefd."

Video: ProRail

Bewustwordingscampagne
Maandag om 12:45 uur wordt de onbewaakte spoorwegovergang aan de Raadskuilderweg afgesloten met hekken. Pier Eringa, directeur van ProRail, is daarbij aanwezig.

De spoorbeheerder is bezig met een campagne waarin video's van bijna aanrijdingen op onbewaakte spoorwegovergangen worden gedeeld. Met die actie wil ProRail mensen bewust maken van de gevaren bij die overwegen. Ze hoopt zo het aantal (bijna) incidenten af te laten nemen.

Lees ook: Viral-spoorwegovergang Geleen vanaf maandag dicht

Binnen vijf jaar einde
Vorige week kondigde het kabinet aan binnen vijf jaar een einde te willen maken aan alle onbeveiligde spoorwegovergangen in Nederland. Voor de hele operatie is 64 miljoen euro beschikbaar. De onbewaakte spoorwegovergangen verdwijnen of ze worden beveiligd met spoorbomen. In totaal gaat het om 135 overwegen.

Lees ook: Vele miljoenen voor aanpak onbewaakte spoorwegovergangen

Kom in actie en steun 'L1 Samen voor de Voedselbank'.
Doneer online een voedselpakket.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen