Overslaan en naar de inhoud gaan

Opnieuw een nederlaag voor MVV

Geplaatst opvrijdag 14 januari 2022 - 22:09

MVV heeft zichzelf geen goede dienst bewezen tegen het lager geklasseerde Telstar. Ondanks grote kansen won Telstar uiteindelijk makkelijk met 2-1.

Hoewel MVV al zeven wedstrijden op rij niet meer gewonnen had, was trainer Klaas Wels vol vertrouwen dat ze in Velsen-Zuid Telstar hun wil konden opleggen. Net zoals in de 3-0 gewonnen thuiswedstrijd.

Voorsprong Telstar
Alle goede voornemens ten spijt stonden de Maastrichtenaren na acht minuten al op achterstand. Na matig uitverdedigen pakte Ozan Can Kökcü de bal op en met een goede dribbel zette hij Glynor Plet vrij voor doelman Romain Matthys. Plet schoof de bal tussen de benen door voor de 1-0 voorsprong. In de elfde minuut had Mitchy Ntelo de gelijkmaker op de schoen in een bijna vergelijkbare situatie. Alleen kon Ntelo de bal niet onder controle krijgen waardoor doelman Ronald Koeman Jr. de gelijkmaker kon voorkomen.

2-0
Ondanks de vroege achterstand liet de ploeg van Klaas Wels zich niet uit het veld slaan. In de 16e minuut kwam de bal na een rommelige aanval bij Ntelo die inschoot, maar op miraculeuze wijze ging de bal er via de kluts niet in en kon Özgür Aktas de bal van de doellijn koppen.

Net toen MVV de betere partij werd, liepen ze in de 26ste minuut tegen de 2-0 achterstand aan. Een corner van Telstar werd ingekopt daar Aktas, die daarmee in korte tijd opnieuw heel belangrijk was.

Kansen missen
Net als de afgelopen maanden kwam MVV maar niet aan scoren toe. In de 35ste minuut kreeg Mart Remans opnieuw een niet te missen kans. Maar hij kopte van dichtbij voorlangs en Ntelo kwam bij de tweede paal net tekort. Zo was het puur effectiviteit waardoor er wel twee mandjes bij Telstar omhoog gingen en geen mandje voor de Maastrichtenaren.

Arian Kastrati MVV Maastricht (14 januari 2022)
Arian Kastrati in het duel met Telstar
Frank Kerbusch | Publiciteitsvisie.nl

Debuut Kastrati
In de tweede helft maakte Arian Kastrati zijn debuut. De huurling van Fortuna Sittard kwam in het veld voor Thomas van Bommel. De Maastrichtenaren bleven aanvallen en op zoek naar de aansluitingstreffer. Toch kreeg Telstar de grotere kansen. In de 57ste minuut had Kökcü de wedstrijd kunnen beslissen, maar hij schoot voorlangs.

Toch nog een doelpunt
MVV wist in de 91ste minuut pas het doel te treffen. Clint Essers kopte de bal achter Koeman Jr. en met nog vier minuten blessuretijd mocht MVV weer hopen op een resultaat. Maar de Witte Leeuwen wisten professioneel en door overtredingen uit te lokken toch nog makkelijk de overwinning over de streep te trekken.

MVV zakt steeds verder
Hierdoor zakt MVV steeds verder naar beneden en staan ze op de 14e plaats op de ranglijst terwijl Telstar opklimt en op gelijke hoogte komt met de Maastrichtenaren. Klaas Wels hoopt vurig op een kwaliteitsimpuls in deze transferperiode. Want deze negatieve reeks begint steeds meer te knagen aan spelers, technische staf en supporters.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen