Overslaan en naar de inhoud gaan

Opnieuw demonstratie tegen racisme in Maastricht

Geplaatst opzaterdag 6 juni 2020 - 9:04

Er is zondag opnieuw een demonstratie tegen racisme in Maastricht. Dit keer is de actie in het Griendpark.

Het evenement trekt op Facebook veel belangstelling. Ruim 1100 mensen hebben aangegeven geïnteresseerd te zijn.

De organisatie geeft op Facebook aan in overleg met de gemeente gekozen te hebben voor het Griendpark. Er zullen handgels en mondmaskers aanwezig zijn, volgens de organisatie.

Honderden
Maandag was op de Markt in de binnenstad een demonstratie die honderden mensen trok. De Maastrichtse partijen Partij Veilig Maastricht, PVV, Groep Maassen en SAB hebben burgemeester Annemarie Penn-te Strake vragen gesteld over die antiracisme-demonstratie maandag.

Lees ook: Politieke vragen over antiracisme-demonstratie Maastricht

Nabestaanden
"Het is dan ook heel moeilijk voor nabestaanden van slachtoffers van het covid-19 en ondernemers die het water aan hun lippen hebben staan, om (goedkeuring voor) een demonstratie met zoveel mensen in deze tijd te kunnen begrijpen", schreven ze deze week.

Lees ook: Antiracisme-demonstratie houdt zich aan coronaregels

Maximum
Voor de veiligheidsmaatregelen bij de demonstratie zondag verwijst de gemeente naar de Veiligheidsregio Limburg-Zuid. Die laat weten dat er een maximum aantal deelnemers is vastgesteld dat overeenkomst met het terrein waar de demonstratie wordt gehouden. Hoeveel dat maximum-aantal is, zegt de voorlichter niet.

Informatieborden
Door het aantal deelnemers te beperken, moet het mogelijk zijn dat iedereen op anderhalve meter afstand van elkaar blijft. Informatieborden bij het Griendpark wijzen iedereen op deze verplichte afstand. Ook is op de borden te lezen of er nog plek is of dat er geen nieuwe demonstranten meer bij kunnen. Zij worden dan opgeroepen naar huis te gaan.

Gemarkeerde plaatsen
Sprekers tijdens het protest moeten op het hele terrein duidelijk te horen zijn, zodat alle deelnemers op hun plek kunnen blijven staan. Die plekken zijn gemarkeerd met kruisjes of cirkels. Verder wordt het terrein visueel gemonitord en is er doorlopend overleg tussen de veiligheidsregio en de organisatie.

Mocht de demonstratie uit de hand lopen, dan wordt deze voortijdig beëindigd, aldus de veiligheidsregio.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen