Overslaan en naar de inhoud gaan

Opnieuw demonstratie tegen racisme in Maastricht

Geplaatst opzaterdag 6 juni 2020 - 9:04

Er is zondag opnieuw een demonstratie tegen racisme in Maastricht. Dit keer is de actie in het Griendpark.

Het evenement trekt op Facebook veel belangstelling. Ruim 1100 mensen hebben aangegeven geïnteresseerd te zijn.

De organisatie geeft op Facebook aan in overleg met de gemeente gekozen te hebben voor het Griendpark. Er zullen handgels en mondmaskers aanwezig zijn, volgens de organisatie.

Honderden
Maandag was op de Markt in de binnenstad een demonstratie die honderden mensen trok. De Maastrichtse partijen Partij Veilig Maastricht, PVV, Groep Maassen en SAB hebben burgemeester Annemarie Penn-te Strake vragen gesteld over die antiracisme-demonstratie maandag.

Lees ook: Politieke vragen over antiracisme-demonstratie Maastricht

Nabestaanden
"Het is dan ook heel moeilijk voor nabestaanden van slachtoffers van het covid-19 en ondernemers die het water aan hun lippen hebben staan, om (goedkeuring voor) een demonstratie met zoveel mensen in deze tijd te kunnen begrijpen", schreven ze deze week.

Lees ook: Antiracisme-demonstratie houdt zich aan coronaregels

Maximum
Voor de veiligheidsmaatregelen bij de demonstratie zondag verwijst de gemeente naar de Veiligheidsregio Limburg-Zuid. Die laat weten dat er een maximum aantal deelnemers is vastgesteld dat overeenkomst met het terrein waar de demonstratie wordt gehouden. Hoeveel dat maximum-aantal is, zegt de voorlichter niet.

Informatieborden
Door het aantal deelnemers te beperken, moet het mogelijk zijn dat iedereen op anderhalve meter afstand van elkaar blijft. Informatieborden bij het Griendpark wijzen iedereen op deze verplichte afstand. Ook is op de borden te lezen of er nog plek is of dat er geen nieuwe demonstranten meer bij kunnen. Zij worden dan opgeroepen naar huis te gaan.

Gemarkeerde plaatsen
Sprekers tijdens het protest moeten op het hele terrein duidelijk te horen zijn, zodat alle deelnemers op hun plek kunnen blijven staan. Die plekken zijn gemarkeerd met kruisjes of cirkels. Verder wordt het terrein visueel gemonitord en is er doorlopend overleg tussen de veiligheidsregio en de organisatie.

Mocht de demonstratie uit de hand lopen, dan wordt deze voortijdig beëindigd, aldus de veiligheidsregio.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen