Overslaan en naar de inhoud gaan

Opnieuw demonstratie tegen racisme in Maastricht

Geplaatst opzaterdag 6 juni 2020 - 9:04

Er is zondag opnieuw een demonstratie tegen racisme in Maastricht. Dit keer is de actie in het Griendpark.

Het evenement trekt op Facebook veel belangstelling. Ruim 1100 mensen hebben aangegeven geïnteresseerd te zijn.

De organisatie geeft op Facebook aan in overleg met de gemeente gekozen te hebben voor het Griendpark. Er zullen handgels en mondmaskers aanwezig zijn, volgens de organisatie.

Honderden
Maandag was op de Markt in de binnenstad een demonstratie die honderden mensen trok. De Maastrichtse partijen Partij Veilig Maastricht, PVV, Groep Maassen en SAB hebben burgemeester Annemarie Penn-te Strake vragen gesteld over die antiracisme-demonstratie maandag.

Lees ook: Politieke vragen over antiracisme-demonstratie Maastricht

Nabestaanden
"Het is dan ook heel moeilijk voor nabestaanden van slachtoffers van het covid-19 en ondernemers die het water aan hun lippen hebben staan, om (goedkeuring voor) een demonstratie met zoveel mensen in deze tijd te kunnen begrijpen", schreven ze deze week.

Lees ook: Antiracisme-demonstratie houdt zich aan coronaregels

Maximum
Voor de veiligheidsmaatregelen bij de demonstratie zondag verwijst de gemeente naar de Veiligheidsregio Limburg-Zuid. Die laat weten dat er een maximum aantal deelnemers is vastgesteld dat overeenkomst met het terrein waar de demonstratie wordt gehouden. Hoeveel dat maximum-aantal is, zegt de voorlichter niet.

Informatieborden
Door het aantal deelnemers te beperken, moet het mogelijk zijn dat iedereen op anderhalve meter afstand van elkaar blijft. Informatieborden bij het Griendpark wijzen iedereen op deze verplichte afstand. Ook is op de borden te lezen of er nog plek is of dat er geen nieuwe demonstranten meer bij kunnen. Zij worden dan opgeroepen naar huis te gaan.

Gemarkeerde plaatsen
Sprekers tijdens het protest moeten op het hele terrein duidelijk te horen zijn, zodat alle deelnemers op hun plek kunnen blijven staan. Die plekken zijn gemarkeerd met kruisjes of cirkels. Verder wordt het terrein visueel gemonitord en is er doorlopend overleg tussen de veiligheidsregio en de organisatie.

Mocht de demonstratie uit de hand lopen, dan wordt deze voortijdig beëindigd, aldus de veiligheidsregio.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen