Overslaan en naar de inhoud gaan

Opnieuw demonstratie tegen racisme in Maastricht

Geplaatst opzaterdag 6 juni 2020 - 9:04

Er is zondag opnieuw een demonstratie tegen racisme in Maastricht. Dit keer is de actie in het Griendpark.

Het evenement trekt op Facebook veel belangstelling. Ruim 1100 mensen hebben aangegeven geïnteresseerd te zijn.

De organisatie geeft op Facebook aan in overleg met de gemeente gekozen te hebben voor het Griendpark. Er zullen handgels en mondmaskers aanwezig zijn, volgens de organisatie.

Honderden
Maandag was op de Markt in de binnenstad een demonstratie die honderden mensen trok. De Maastrichtse partijen Partij Veilig Maastricht, PVV, Groep Maassen en SAB hebben burgemeester Annemarie Penn-te Strake vragen gesteld over die antiracisme-demonstratie maandag.

Lees ook: Politieke vragen over antiracisme-demonstratie Maastricht

Nabestaanden
"Het is dan ook heel moeilijk voor nabestaanden van slachtoffers van het covid-19 en ondernemers die het water aan hun lippen hebben staan, om (goedkeuring voor) een demonstratie met zoveel mensen in deze tijd te kunnen begrijpen", schreven ze deze week.

Lees ook: Antiracisme-demonstratie houdt zich aan coronaregels

Maximum
Voor de veiligheidsmaatregelen bij de demonstratie zondag verwijst de gemeente naar de Veiligheidsregio Limburg-Zuid. Die laat weten dat er een maximum aantal deelnemers is vastgesteld dat overeenkomst met het terrein waar de demonstratie wordt gehouden. Hoeveel dat maximum-aantal is, zegt de voorlichter niet.

Informatieborden
Door het aantal deelnemers te beperken, moet het mogelijk zijn dat iedereen op anderhalve meter afstand van elkaar blijft. Informatieborden bij het Griendpark wijzen iedereen op deze verplichte afstand. Ook is op de borden te lezen of er nog plek is of dat er geen nieuwe demonstranten meer bij kunnen. Zij worden dan opgeroepen naar huis te gaan.

Gemarkeerde plaatsen
Sprekers tijdens het protest moeten op het hele terrein duidelijk te horen zijn, zodat alle deelnemers op hun plek kunnen blijven staan. Die plekken zijn gemarkeerd met kruisjes of cirkels. Verder wordt het terrein visueel gemonitord en is er doorlopend overleg tussen de veiligheidsregio en de organisatie.

Mocht de demonstratie uit de hand lopen, dan wordt deze voortijdig beëindigd, aldus de veiligheidsregio.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Week van de Topvrouwen bij L1

Op donderdag 22 april wordt bekend wie de nieuwe Topvrouw van Limburg 2020-2021 is. Dat gebeurt tijdens een speciale live-uitzending van L1 vanuit de Muziekgieterij in Maastricht.

De finalisten zijn de Venlose advocaat Hayat Barrahmun (Boels Zanders Advocaten), Maria Jacobs (CEO van het Maastrichtse bestralingsinstituut Maastro) en Esther Paulus-Maalsté (storemanager van De Bijenkorf Maastricht). Het drietal is door een onafhankelijke jury uit een groot aantal kandidaten gekozen.

Stem nu: wie wordt de Topvrouw Limburg 2020-2021?
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen