Overslaan en naar de inhoud gaan

Opnieuw corona vastgesteld bij nertsenfokkerij

Geplaatst opdonderdag 24 september 2020 - 12:12

Bij een nertsenfokkerij in America is een besmetting met het coronavrius vastgesteld.

Dat meldt de rijksoverheid.

Ziekteverschijnselen
De besmetting kwam aan het licht nadat een aantal nertsen kampten met ziekteverschijnselen. Het bedrijf telt zo'n 4.000 moederdieren. Donderdag werd er gestart met de ruiming van de fokkerij.

Totaal zijn 56 van de 128 nertsenbedrijven in Nederland besmet verklaard. De meeste besmette bedrijven liggen in Noord-Brabant, maar ook bij zeker acht netsenfokkerijen in Limburg is het coronavirus vastgesteld. Het gaat om bedrijven in Ven-Zelderheide, Vredepeel, Castenray, America, Ysselsteyn en Ospel.

Lees ook: Eerder stoppen nertsenfokkerijen: 'Verrast door dit nieuws'

Deskundigen aan de vooravond van het proces over de rechtszaak Nicky Verstappen. Limburg Doc: Nicky, de ontknoping
Zondag 18:00 en 21:00 uur op L1 TV

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen