Overslaan en naar de inhoud gaan

Opnieuw controles bij Belgische grens na aanslagen

Geplaatst opwoensdag 23 maart 2016 - 6:32

Automobilisten die vanuit België naar Nederland rijden, moeten woensdag vanwege grenscontroles opnieuw rekening houden met files.

Ook in de dagen erna hebben de controles vermoedelijk gevolgen voor verkeer dat de grens wil oversteken, waarschuwde de VerkeersInformatieDienst (VID) dinsdagavond laat.

Anderhalf uur
Door de intensieve grenscontroles na de aanslagen in Brussel stonden dinsdag al lange files aan de grens. Vanuit België was de wachttijd op de A4 naar Bergen op Zoom rond 19.00 uur bijna een uur en door files op de E314 tussen Brussel en Heerlen, oftewel de grensovergang naar de A76 bij Stein zelfs anderhalf uur.

Duitsland
De politie liet weten de grens "zo lang als nodig" is intensief te blijven bewaken. Dat heeft volgens de verkeersdienst mogelijk ook gevolgen voor verkeer dat de Duitse grens wil oversteken. "De Duitse politie controleert verkeer dat vanuit Nederland de Bondsrepubliek inreist", aldus de VID.

Kijk hier voor de actuele verkeersinformatie

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?
Dat regelen we voor je. Klik hier.
Actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang gratis de digitale krant!

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Grenscontroles zorgen opnieuw voor hinder en files
stein, ongeval, a76
A76 bij Stein geblokkeerd door geschaarde vrachtwagen
Auto belandt bovenop vangrail A76
Fileleed op Limburgse wegen door autobranden
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen