Overslaan en naar de inhoud gaan

Opnieuw controles bij Belgische grens na aanslagen

Geplaatst opwoensdag 23 maart 2016 - 6:32

Automobilisten die vanuit België naar Nederland rijden, moeten woensdag vanwege grenscontroles opnieuw rekening houden met files.

Ook in de dagen erna hebben de controles vermoedelijk gevolgen voor verkeer dat de grens wil oversteken, waarschuwde de VerkeersInformatieDienst (VID) dinsdagavond laat.

Anderhalf uur
Door de intensieve grenscontroles na de aanslagen in Brussel stonden dinsdag al lange files aan de grens. Vanuit België was de wachttijd op de A4 naar Bergen op Zoom rond 19.00 uur bijna een uur en door files op de E314 tussen Brussel en Heerlen, oftewel de grensovergang naar de A76 bij Stein zelfs anderhalf uur.

Duitsland
De politie liet weten de grens "zo lang als nodig" is intensief te blijven bewaken. Dat heeft volgens de verkeersdienst mogelijk ook gevolgen voor verkeer dat de Duitse grens wil oversteken. "De Duitse politie controleert verkeer dat vanuit Nederland de Bondsrepubliek inreist", aldus de VID.

Kijk hier voor de actuele verkeersinformatie

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?
Dat regelen we voor je. Klik hier.
Actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang gratis de digitale krant!

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Grenscontroles zorgen opnieuw voor hinder en files
stein, ongeval, a76
A76 bij Stein geblokkeerd door geschaarde vrachtwagen
Auto belandt bovenop vangrail A76
Fileleed op Limburgse wegen door autobranden
Overzicht
De Hemalpaort terug op L1 TV
Uitgelicht
De Hemelpaort terug op L1 TV

De eerste Limburgstalige soapserie (uit 2007) komt éénmalig terug op tv.

Café De Hemelpaort is een goedlopend café in het fictieve Limburgse dorp Elsenrade. Op z’n Limburgs: Aelsrao. Een café waar muziek uit de streek altijd centraal heeft gestaan. Jong en oud komen er over de vloer. Mia runt de kroeg met haar oudste zoon Giel. De andere zoon Rick is naar de Randstad vertrokken als zanger. Maar daar komt hij in de problemen. En Sem is een jongen die niets liever wil dan zelf beroemd worden als muzikant. Ricks terugkomst naar Limburg schudt het rustige Elsenrade goed wakker.

Iedere dag om 15:30 op L1 TV
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV