Overslaan en naar de inhoud gaan

Opnieuw controles bij Belgische grens na aanslagen

Geplaatst opwoensdag 23 maart 2016 - 6:32

Automobilisten die vanuit België naar Nederland rijden, moeten woensdag vanwege grenscontroles opnieuw rekening houden met files.

Ook in de dagen erna hebben de controles vermoedelijk gevolgen voor verkeer dat de grens wil oversteken, waarschuwde de VerkeersInformatieDienst (VID) dinsdagavond laat.

Anderhalf uur
Door de intensieve grenscontroles na de aanslagen in Brussel stonden dinsdag al lange files aan de grens. Vanuit België was de wachttijd op de A4 naar Bergen op Zoom rond 19.00 uur bijna een uur en door files op de E314 tussen Brussel en Heerlen, oftewel de grensovergang naar de A76 bij Stein zelfs anderhalf uur.

Duitsland
De politie liet weten de grens "zo lang als nodig" is intensief te blijven bewaken. Dat heeft volgens de verkeersdienst mogelijk ook gevolgen voor verkeer dat de Duitse grens wil oversteken. "De Duitse politie controleert verkeer dat vanuit Nederland de Bondsrepubliek inreist", aldus de VID.

Kijk hier voor de actuele verkeersinformatie

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?
Dat regelen we voor je. Klik hier.
Actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang gratis de digitale krant!

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Grenscontroles zorgen opnieuw voor hinder en files
stein, ongeval, a76
A76 bij Stein geblokkeerd door geschaarde vrachtwagen
Fileleed op Limburgse wegen door autobranden
Auto belandt bovenop vangrail A76
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen