Overslaan en naar de inhoud gaan

Opnieuw brand in de Peel

Geplaatst opzaterdag 30 mei 2020 - 20:58

De Peelbrand bij Griendtsveen laait zaterdagavond opnieuw op.

Dat meldt Horst24.

Brandweerkorpsen
De brand woedt sinds 19:00 uur aan de Lupinenweg, net over de provinciegrens in het Noord-Brabantse Deurne. Brandweerkorpsen uit Limburg assisteren de Brabantse collega’s om de brand onder controle te krijgen.

Agrariërs
Ook agrariërs uit de omgeving bieden de helpende hand bij de bluswerkzaamheden in de Deurnese Peel. Een woordvoerster van de brandweer laat weten dat een gebied van 300 bij 100 meter in brand staat.

Verwoest
De brand ontstond vijf weken geleden. Toen is 800 tot 1000 hectare natuurgebied verwoest. Bij tijd en wijle laaien de vlammen op. Daarmee is de Peelbrand is niet alleen een van de grootste natuurbranden in de geschiedenis van Nederland, het is intussen ook een van de langst durende.

Lees ook: De Peel brandt nog steeds

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen