Overslaan en naar de inhoud gaan

Opnieuw blauwalg in vijver Horst

Geplaatst opdonderdag 25 februari 2021 - 17:05

In het water van de Kasteelse Bossen in Horst is blauwalg aangetroffen. Eind december werd de bacterie op die plek ook aangetroffen.

De gemeente heeft de pompen in de zwemvijver aangezet, maar dat kan niet voorkomen dat er blauwalg aan de oppervlakte blijft. Daarom geldt het advies om niet in het water te gaan zwemmen en er ook geen honden in los te laten.

Lees ook: Blauwalg in wateren van Kasteelse Bossen in Horst

Misselijkheid en geïrriteerde ogen
Contact met blauwalg kan onder meer zorgen voor misselijkheid, buikpijn en geïrriteerde ogen. "Op dit moment is er nog geen reden om waarschuwingsborden te plaatsen, omdat het rustig is met bezoekers in het gebied. Maar we houden de situatie uiteraard nauwlettend in de gaten", aldus een woordvoerder van de gemeente.

‘Warme weer’
Blauwalg ontwikkelt zich voornamelijk in de zomer bij hoge temperaturen. "Dat het nu toch in deze periode wordt aangetroffen, heeft te maken met de hoeveelheid zon en het warme weer van de afgelopen dagen", zegt de woordvoerder.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen