Overslaan en naar de inhoud gaan

Opnieuw aanhouding: mogelijk verband met bankmolbende

Geplaatst opwoensdag 4 april 2018 - 11:57

De politie heeft woensdagochtend opnieuw een man aangehouden voor een gewelddadige overval in Bladel. Het vermoeden bestaat dat die zaak verband houdt met een serie andere overvallen, onder meer in Venlo.

Het gaat om een 32-jarige man uit Breda. Vorige week woensdag werd al een 24-jarige man uit diezelfde plaats aangehouden.

Penetentiaire Inrichting
De man werd woensdag om 07:30 uur aangehouden in de Penitentiaire Inrichting in Vught, waar hij vastzat vanwege een verkeersmisdrijf. Hij werd daar woensdag vrijgelaten, maar de politie hield hem direct weer aan vanwege zijn mogelijke rol bij de overval. De Bredanaar wordt woensdag verhoord. Mogelijk volgen er nog meer arrestaties, aldus de politie.

Verband
Het onderzoek heeft betrekking op een overval op donderdag 7 september 2017. Een 78-jarige vrouw werd toen in haar eigen woning zwaar toegetakeld door zeker twee mannen. Enkele maanden ervoor had de vrouw een groot geldbedrag bij een bank opgenomen. De politie zei eerder te vermoeden dat de zaak in verband staat met een serie overvallen van vorig jaar in Roosendaal, Venlo en Zundert.

Bankmol
Die overvallen vonden plaats zodra een medewerker van de Rabobank, ook wel bekend als de 'bankmol', overvallers had getipt nadat klanten veel geld hadden opgenomen. Vorig jaar werden ook al verdachten aangehouden voor de serie overvallen. Zij zijn bekenden van de vorige week aangehouden 24-jarige Bredanaar.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen